Sarpsborg 08 kjøper Simon Tibbling fra Randers

Midtbanespiller Simon Tibbling har signert en 2,5-årskontrakt med Sarpsborg 08.

- Jeg er en hardtarbeidende spiller som er bra med ballen. Jeg har veldig mye energi i spillet og trives både som sentral midtbane, tier og kant. Jeg er en midtbanespiller, men kan brukes i flere posisjoner, sier Sarpsborg 08s nysignering Simon Tibbling.

Sterkt ønsket av Billborn

27 år gamle Tibbling var fast på det svenske U21-landslaget som tok EM-gull og 2015. I fjor var han med å ta Randers til sluttspillet til Europa League der laget røk ut i 1/16-finalen mot Leicester.

- Simon Tibbling er en spiller vi har jobbet hardt med å få inn. Det har riktignok gått fort, men Tibbling er en spiller Stefan Billborn sterkt har ønsket og en spiller vi vet kommer til å passe måten vi spiller fotball på som hånd i hanske. En hardtarbeidende midtbanespiller med gode ferdigheter. Han er anvendelig og kan spille i samtlige av våre fem midtbaneposisjoner, sier sportssjef Thomas Berntsen.

- Han har erfaring, men er samtidig i en veldig fin alder. Han har spilt mye i gode ligaer og kommer til oss med et stort ønske om å spille her sammen med folk han er glad i. Toppnivået til Tibbling er topp, topp Eliteserien, så er det opp til oss å få ut det beste i ham, utdyper sportssjefen.

Kontrakt ut 2024

Tibbling har signert en 2,5-årsavtale med Sarpsborg 08.

- Sarpsborg er en klubb som har gjort det godt i Norge de siste årene. Jeg kjenner Stefan godt og har hatt ham som trener i ung alder i Brommapojkarna. Jeg ser veldig fram til å jobbe med ham igjen. Det er utrolig kult å komme til en klubb som har gjort og skal gjøre det godt. Jeg ser veldig fram til å komme i gang, sier Tibbling.

Midtbanespilleren har 109 kamper og 20 målpoeng for Brøndby på CV-en. Han var også fast i Groningen som spilte seg fram til Europa League og har representert Djurgården, Emmen og nå senest Randers. Tibbling har spilt for samtlige av Sveriges landslag - inkludert en kamp for a-landslaget i 2019.

God kompis med Junior

I Sarpsborg kommer Tibbling til et miljø han kjenner flere. Nevnte Billborn, i tillegg til Anton Skipper, navnebror Salétros og Junior.

- Jeg er veldig god venn med Junior. Vi har vært venner siden vi var små og har hatt en drøm om å få spille sammen. Det er utrolig kult at den sjansen kommer nå. Jeg har alltid sett opp til ham. Vi har gått på skole og vokst opp sammen.

- Hvordan oppstod interessen fra Sarpsborg 08?

- Jeg kjenner jo både Stefan og Junior godt og ble spurt om det fantes en interesse for å komme hit. Jeg er utrolig glad for å få sjansen til å få spille for en så fin klubb i Norge. Jeg ser stort fram til å sette i gang, sier Tibbling.

Simon Tibbling er på plass i Sarpsborg allerede og er spilleklar fra 1. august.

Annonse fra Eliteserien: