Sarpsborg 08 kjøper Sondre Ørjasæter fra Sogndal

U21-landslagsspiller Sondre Ørjasæter har i sterk konkurranse med flere andre klubber signert en langtidskontrakt med Sarpsborg 08.

Annonse:

- Spillestilen og trenerne appellerer veldig til meg. Det klaffet rett og slett veldig i mitt hode. Det har vært en del andre klubber i bildet, men det er rett og slett Sarpsborg som høres best ut for meg. Det virker som det er hånd i hanske, sier Sondre Ørjasæter.

Kontrakt ut 2027

U21-landslagsspilleren noterte seg i fjor for seks mål og fire målgivende pasninger i OBOS-ligaen. Nå håper Ørjasæter, som har skrevet en kontrakt ut 2027, å vise fram kvalitetene sine for Stadion-publikummet.

- Jeg gleder meg veldig. Jeg utfordrer mye, dribler mye 1 mot 1. Jeg liker rett og slett å spille morsom fotball og det får jeg lov til i Sarpsborg, sier kantspilleren.

- I Sondre får vi en kreativ og kvikk kantspiller som i norsk målestokk er ekstrem i 1 mot 1-situasjoner. Vi har hatt et sterkt ønske om å knytte til oss Sondre Ørjasæter over tid og endelig fikk vi det til, sier leder av sportsutvalget, Bjørge Øiestad.

Saken fortsetter etter videointervjuet:

Det er en dårlig skjult hemmelighet at en rekke klubber har ønsket seg Ørjasæters signatur.

- Sondre har vært på blokka til en rekke klubber, både utenlands og i Norge. Han er veldig unorsk i spillestilen sin og er en vi har fulgt over tid. Etter cupkampen i Sogndal kom Stefan Billborn rett til oss og pekte seg ut Ørjasæter som en helt perfekt Sarpsborg 08-spiller, sier Øiestad.

- Han har en spillestil som passer vår måte som hånd i hanske, utypder Øiestad. 

Møtte flere spillere torsdag

Det var etter salget av Victor Torp at Sarpsborg 08 for alvor fikk inn støtet mot Ørjasæter.

- Vi har sagt vi ønsker å re-investere når spillere går ut. Samtidig er det viktig for oss å understreke at dette er en spiller vi har stor på skal styrke oss på kort og enda mer på lang sikt. Derfor har vi også signert en kontrakt ut 2027-sesongen, sier Øiestad.

- Vi ønsker også å takke Sogndal, foreldre og agentene for en fin og ryddig prosess. Sondre har et flott nettverk rundt seg.

Ørjasæter var torsdag og fredag i Sarpsborg for å bli bedre kjent med klubben.

- Han har gjort inntrykk gjennom det han har vist på banen, men gjennom samtalene har vi også fått bekreftet at det er en type som vil kle Sarpsborg på en god måte. Han byr på seg selv, er uredd og fremoverlent. Vi satte ham sammen med fire av spillerne våre for en middag torsdag kveld. Tilbakemeldingene fra gruppa var udelt positive. Det ble ytterligere forsterket da vi satte oss ned fredag. Vi er veldig stolte og glade over å få Ørjasæter på plass, sier sportssjef Hampus Andersson.

 

- Jeg hadde en veldig hyggelig middag med Jo Inge Berget, Niklas Sandberg, Anders Hiim og Leander Øy. Jeg har blitt tatt i mot på en veldig bra måte og fikk det forsterket på fredag. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang, sier Ørjasæter.

Annonse fra Eliteserien: