Sarpsborg 08 med storseier på Stadion

Konè scoret fire ganger i 5-0-seieren mot Sandefjord.

Annonse:

Sarpsborg 08 hadde før kveldens kamp et scoringssnitt på 0,81 per kamp. I dag scoret man fem ganger - fire ganger i samme omgang fra èn og samme spiller. Dermed fikk stadionpublikummet endelig kose seg med en storseier på eget gress.

Guillermo Molins fikk en stor sjanse før det var spilt to minutter. Den tilbakevendte angrepsspilleren lurte seg fri i bakrom, men vinkelen ble for spiss, slik at avslutningen gikk utenfor. Konè hadde tatt plass rett foran mål, men rakk akkurat ikke frem i tide.

Fire Konè-scoringer i første omgang

Det tok imidlertid ikke mer enn tretten minutter før kraftspissen igjen var på rett sted - og denne gang med helt perfekt timing. En mønsterkontring fra de blåhvite endte med en lur pasning inn i boks fra Molins mot Salètros. En Sandefjord-spiller hindret den i å komme frem, men Konè kom etter i bølge nummer to og banket inn ledermålet.

Sandefjord hadde en del ballinnehav, men Sarpsborg 08 hadde noe som ofte har vært mangelvare den senere tiden, nemlig effektivitet. Molins satt igjen fart etter en gjenvinning. Han ble løpt opp av to forsvarsspillere, men ballen endte hos Konè, som fikk en enkel oppgave med å doble ledelsen.

Dessverre ble Molins skadet under forarbeidet til den andre scoringen. Hans erstatter, Kristian Fardal Opseth, brukte dog ikke mange minuttene på å sette opp en målgivende pasning til Ibrahima Konè. Spissen rundet keeper og traff mellom stengene fra skrått hold.

Konè har kanskje vært Sarpsborg 08s beste spiller så langt denne sesongen, og nå fikk han virkelig uttelling. Tre scoringer på fjorten minutter!

Dette var ikke hverdagskost for verken Konè eller Sarpsborg 08, og med en såpass komfortabel ledelse tidlig i kampen, var det spennende å se hvordan kampbildet ville utvikle seg. De blåhvite kunne ikke tillate seg å bli passive eller å anse kampen som avgjort.

Samtlige av de fire tidligere Sarpsborg 08-spillerne - Singh, Ruud Tveter, Wembangomo og Normann Hansen - var på ulike måter involvert i målsjanser for Sandefjord, men uten å få uttelling før pause.

Det så ut til at omgangen skulle ebbe ut med 3-0, men skader og bytter på Molins og Wichne, samt et skobytte for Anders Kristiansen, gjorde at det ble lagt til hele seks minutters tilleggstid. Det aller siste av disse benyttet like greit Ibrahima Konè til å gjøre sitt fjerde mål for omgangen. Nok en gang på kontring, denne gang etter pasning fra Jonathan Lindseth. Den malisiske landslagsspilleren fikk enorm boltringsplass, opprettholdt tempoet, beholdt roen og klinket inn 4-0.

5-0 som sluttresultat

Sandefjord hadde flere muligheter til å redusere i starten av den andre omgangen. Sarpingen Wembangomo satt ballen i mål, men flagget var allerede oppe for offside. Normann Hansen burde satt kula i kassa da han ble stusset fri på bakerste stolpe, men avslutningen traff utsiden av stanga og gled langs nettveggen.

Og mens man er inne på temaet sjanser som burde settes: Kristian Fardal Opseth. Da en snau time var spilt, fikk han to enorme muligheter. Først rappet Konè ballen langs krittet, satt fart innover og la en nydelig pasning i føttene på Opseth, som spaserte den utenfor. I neste angrep var det Ole Jørgen Halvorsen som var servitør med en 45-graderspasning, men også denne gang gikk avslutningen utenfor den samme stolpen.

Sarpingene hadde farlige avslutninger fra både Soltvedt og Halvorsen, men det måtte et selvmål til for at 08 skulle få sitt femte mål for kvelden. En corner ble headet i eget mål av en Sandefjord-spiller.

Dette var dagen da alt gikk Sarpsborg 08s vei, mens bortelaget hadde tilsvarende marginer mot seg. Kampen endte hele 5-0.