Sarpsborg 08 nekter å tape

Bodø/Glimt så ut til å ta alle poengene, men en sen utligning sørget for at sarpingene fortsatt er ubeseiret.

De blåhvite tok turen nordover for en vanskelig bortekamp mot Bodø/Glimt, som hadde vunnet alle de tre første kampene. De helgule kunne fort tatt sin fjerde seier, men Salvesen vartet opp med en fulltreffer med fem minutter igjen å spille.

Tidlig baklengs

Det var ikke engang spilt fem minutter da hjemmelaget tok ledelsen. Det var mer enn nok blåhvite i egen boks på et innoverskrudd hjørnespark, men de gulkledde var overlegne i duellene foran mål. Fredrik Bjørkan var mannen som beinet ballen i buret.

Nå skulle det bli spennende å se hvordan sarpingene svarte på det tidlige og billige baklengsmålet. Fasit var at man dominerte banespillet i kjølvannet av scoringen, og det ble også skapt flere gode muligheter. Strand Larsen ble forstyrret i avslutningsøyeblikket inne i feltet, mens Jørgen Horn stanget et frispark i stolpen. Samme mann fikk beinet på et langt innkast fra stopperkollega Næss, men denne gang gikk kula utenfor den samme stanga.

Sarpsborg 08 beholdt initiativet i kampen. Det ble blant annet farlig da Lindseth headet, og keeper måtte gi en retur som i siste liten ble klarert foran beina på Strand Larsen. Det var mye nesten på den siste tredjedelen, og de blåhvite klarte ikke å omsette noen av hele åtte cornere i første omgang i scoring. 08-spillerne, som ble skjemt bort med nydelig påskevær i solbyen, fikk tydelig erfare at sommeren ikke har kommet til Nordland. Vindforholdene spilte lagene et puss på Aspmyra.

Når et lag ligger og trykker og stanger mot motstanderens mål, blir man gjerne sårbare for kontringer imot. Og er det noe Bodø/Glimt er gode på, er det nettopp kontringer. Det var ingen sikring bak Jørgen Horn, som måtte sjanse på en takling, og bommet. Herrem kom alene med keeper, men Vasyutin reddet den første avslutningen, og gjorde seg stor slik at den andre gikk utenfor.

Gjestene, som hadde styrt det meste av banespillet i førsteomgang, slapp derfor å gå til pause med mer enn ett mål opp til motstanderen.

Glimt åpnet den andre omgangen med en stor mulighet. Zinckernagel lurte vekk begge midtstopperne våre og serverte Layouni, som burde klart å sette ballen mellom stolpene. Det neste kvarteret var ikke spesielt begivenhetsrikt, men så var Layouni på farten igjen. Skuddet var fra skråere vinkel denne gangen, men nå traff han innenfor ramma, og Vasyutin måtte hente frem en utstrakt arm for å få slått til corner.

Det var Sarpsborg 08 som trengte scoring, men Bodø/Glimt var fullt på høyde og vel så det i første halvdel av andre omgang. Lars Jørgen Salvesen kom inn for Skålevik, og Jon-Helge Tveita måtte dessverre gi seg med skade tidlig i omgangen. Da innbytter Kristoffer Larsen også fikk en kjenning i kneet, risikerte trenerteamet å måtte gjøre det siste byttet med en halvtime igjen å spille, men bergenseren kunne heldigvis fortsette kampen.

Salvesen sikret poeng

Østfolds eneste lag i de to øverste divisjonene har slitt med effektiviteten i sesonginnledningen. Utover i andreomgangen var også sjanseproduksjonen en utfordring. Herrem - som hadde den enorme dobbeltsjansen like før pause - holdt på å punktere kampen seks minutter før full tid, men kula smalt i stolpen.

Sekunder senere var det i stedet Lars Jørgen Salvesen som omsider fikk nettkjenning for Sarpsborg 08. Han ble chippet elegant igjennom av Kristoffer Zachariassen, hadde et lekkert medtak, før han satt ballen sikkert i mål.

Vertene var mest lystne på å gå for tre poeng på slutten, men lyktes ikke med dette oppdraget. Det hele endte med 1-1 og poengdeling i Nord-Norge.