Bråstopp etter eventyromgang mot Besiktas

Sarpsborg 08 ledet 2-0 etter fem minutter, men i kampens siste minutt satt 2-3-scoringen.

Dette var en kamp Sarpsborg 08 nærmest kunne punktert før det var gått ti minutter, men de misbrukte målsjansene ble  skjebnesvangre. Besiktas snudde til seier. Veien til avansement er knalltøff, men ikke umulig. Seier i Genk er det som må til.

Eventyrlig start

Hjemmelaget har scoret tidlige mål på Sarpsborg Stadion flere ganger i Europa-sammenheng, men i kveld ble det satt  ny rekord. 50 sekunder (!) tok det før Rashad Muhammed sendte 08 i føringen. Den lynraske spissen ble spilt alene igjennom av Tobias Heintz, rundet den tidligere Liverpool-målvakten Karius, og spaserte inn 1-0.

Den fantastiske åpningen på kampen ble fulgt opp på en helt utrolig måte. Tobias Heintz - som altså allerede stod bokført med en assist - viste at han mildt sagt fortjente en plass i startoppstillingen. Venstrevingen registrerte at keeper stod langt ute, og fra lang distanse lobbet han ballen elegant i mål.

Rashad burde økt til 3-0 før det var gått ti minutter! En ball ble brått stusset bakover til ham på fem meter, men denne gangen traff ikke Muhammed innenfor treverket.

Ustoppelige Heintz var også nær ved å sette sin andre og lagets tredje scoring. Karius vartet imidlertid opp med en kanonredning på ungguttens heading.

I stedet for at kampen nærmest var avgjort, ristet bortelaget av seg sjokkstarten og bet seg inn i kampen. Dårlig press på ballfører medførte at Adriano fikk skyte relativt uhindret fra 16 meter, men heldigvis var Vasyutin på jobb.

De blåhvite la seg imidlertid ikke bakpå. Blant annet kom Mortensen til flere farlige headinger, uten å ha marginene med seg. Heldigvis har vi Jørgen Horn som kan heade ballen vekk fra mål i den andre enden av banen. Dette kom veldig godt til nytte da den ellers så sikre Vasyutin glapp en enkel ball i egen boks.

Det tok ikke lang tid før vi var tilbake i tyrkernes 16-meter. Denne gang forsøkte Mortensen seg med både hodet og beinet, men keeper stoppet begge forsøkene.

Pauseresultatet var 2-0. Med maks uttelling kunne 08 hatt både tre, fire og fem scoringer i første omgang, men samtidig virket Besiktas livsfarlige nesten hver gang de kom over midtstreken.

Syv minutter etter sidebyttet var Larin nær ved å redusere for gjestene.Innlegget fra Lens var hardt og lavt og gikk mellom keeper og forsvaret. Midtspissen sklei ballen centimetere utenfor stolpen.

De oransjekledde hadde etablert et skikkelig trykk nå. Sarpingene lå i lengre perioder med samtlige 11 fra 30-40 meter og inn. Den elektriske stemningen som kjennetegnet atmosfæren på stadion disse høstkveldene, var tidvis byttet ut med en nervøs og trykket stemning.

Besiktas med super-sluttspurt

Bortelaget fikk også sin scoring da timen var spilt. Lens plasserte ballen i krysset med innsiden av foten fra 20 meter.

De 11 blå på banen og de 8000 på tribunen kunne roet nervene med en 3-1-scoring kort tid etterpå. Mortensen headet vakkert ned til Zachariassen, som dessverre ikke maktet å overliste målvakt fra kloss hold.

Med forspilte sjanser gikk det som det ofte går - motstanderlaget utlignet. Det var innbytter Vagner Love som satt fyr på tyrkernes hjerter. Han omsatte et nytt lurt og presist innlegg fra målscorer Lens i scoring.

På få minutter var forutsetningene totalt forandret for Sarpsborg 08. De trengte virkelig denne seieren, men Besiktas lå på sisteplass og ønsket seg selvsagt også tre poeng. Det ble enorm strekk i begge lag, med til tider kaotiske tilstander i og rundt begge boksene.

I kampens siste ordinære spilleminutt avgjorde Besiktas kampen. Aleksandr Vasyutin løp ut mot et langt oppspill når han heller burde blitt stående på streken. Kampens gigant, Jeremain Lens, lobbet ballen over keeper og i det ubevoktede garnet.

I den andre kampen snudde Malmö 0-2 til 2-2. Dermed ligger Sarpsborg 08 på sisteplass i gruppa før det uhyre tøffe bortemøtet med Genk. Men håpet om avansement er ikke ute!