Sarpsborg 08 seiret i cupfesten på Kurland

SFK holdt stand lenge. Kvarteret før slutt skrudde Sarpsborg 08 opp tempoet og avgjorde kampen.

I det som var en deilig ramme rundt 1. rundekampen mellom SFK og Sarpsborg 08, sjokkerte hjemmelaget Sarpsborg 08 fra start. Med to tidligere Sarpsborg 08-spillere i hovedrollen, Eirik Vestby og Badr Rahhoui, smalt det i nettet bak Leander Øy før fire minutter var spilt. Scoringen kom etter et innlegg fra førstnevnte langs gresset som Rahhaoui spaserte i mål.

SFK var oppofrende i stilen og murte også godt igjen defensivt. Såpass godt at de holdt Sarpsborg 08 målløse i den første omgangen. Sarpsborg 08 spilte seg fram til et par gode muligheter, men da sto en annen tidligere Sarpsborg 08-gutt fram. Sander Thulin leverte en fin kamp mellom stengene og gjorde blant annet en flott inngripen da han stoppet Jo Inge Berget etter ni minutter.

Etter pause handlet det som i første omgang i det store og hele om Sarpsborg 08 i banespillet. Dog var eliteserielaget langt mer sjanseskapende nå enn hva tilfellet var før sidebytte.

LIVE: Artikkelen fortsetter etter livevideoen fra Kurland:

SFK forsvarte seg dog heroisk og frustrerte til tider tålmodigheten til eliteseriespillerne som slet med å få hull på byllen.

Først kvarteret før slutt skulle det bli mål. Junior stupheadet inn 1-1. De mange frammøtte, nærmere 1200 i tallet, trodde det var avvinket for offside, men linjemann hadde markert for at den første av to Junior-avslutninger var i mål.

Med 1-1-målet startet også Sarpsborg 08s målshow. Henrik Meister satte inn 2-1 etter et tverrliggerskudd av Rafik Zekhnini, mens Junior på ny stupheadet inn 3-1 like etter.

Før Aimar Sher satte inn 4-1, hadde Sondre Ørjasæter flørtet med både publikum og stolpe etter et fantastisk skuddforsøk.

Franklin Tebo ble mannen som satte kampens siste scoring.

Sarpsborg 08 ønsker å takke SFK for et fantastisk arrangement og en herlig cupfest.