Sarpsborg 08 seiret mot Rosenborg

Det ble en perfekt start på sesongen med 1-0-seier mot Rosenborg foran 5200 tilskuere.

Annonse:

Det var ingen velspilt seriepremiere i snøstormen på Sarpsborg Stadion søndag 11. mars 2018. Men når man åpner sesongen med seier mot Rosenborg, er det ingen sarping som bryr seg om minusgrader. 

Stillingskrig i snøen

Det var Sarpsborg 08 som hadde mest å by på innledningsvis. Flere dødballer og innlegg ble småfarlige, men manglet den siste finishen. Det tok imidlertid ikke lang tid før et par skumle RBK-overganger nøytraliserte vertenes beskjedne spillemessige overtak. 


Omgangen skred frem i et bedagelig tempo, med to rustne og avventende lag som kjente både på hverandre og det glatte underlaget. Ingen av lagene hadde særlig god ballsikkerhet og pasningspresisjon på kunstgresset/snøen. 

Etter 43 mildt sagt sjansefattige minutter, skapte lagene hver sin store mulighet på tampen av omgangen. Konradsen skjøt utenfor fra returrommet. Hjemmelagets Zachariassen var enda nærmere fra tilsvarende hold, da han hamret ballen i tverrliggeren.

Det stod 0-0 til pause. 

De hvite og svarte kom til et par headinger i starten av omgangen, men det ble ikke skikkelig farlig før Adegbenro ble servert på bakerste stolpe snaut tyve minutter etter sidebyttet. Han fikk heldigvis ikke rent treff på ballen, og den sklei på utsiden av stolpen. 

Zachariassen stupte inn kampens eneste scoring

Midtveis i omgangen sprakk nullen, og det var Kristoffer Zachariassen som var målscorer for Sarpsborg 08. Et godt innlegg fra Joachim Thomassen traff Patrick Mortensen. Andrè Hansen måtte gi retur på danskens heading, og da fulgte Zachariassen opp med en stupheading som fant veien til nettmaskene. 

Det kom ingen stormoffensiv fra trønderne i kjølvannet av hjemmelagets ledermål. Sarpsborg 08 virket å ha forholdsvis god kontroll defensivt, og man skapte også noen småsjanser i den andre enden av banen.

Med omlag fem minutter igjen på klokka så de blåhvite ut til å bli spilt fryktelig lave, men så klarte man å flytte spillet oppover på banen og drepe tid på Rosenborgs banehalvdel. Sarpsborg 08 kunne dermed innkassere tre poeng i hjemmepremieren mot de siste tiårenes storhet i norsk fotball. 

Kampfakta

Eliteserien, 1. runde
Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-0 (0-0)
Sarpsborg Stadion

Mål:

1-0: Kristoffer Zachariassen (69)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Aslak Falch - Joachim Thomassen, Joonas Tamm, Joackim Jørgensen, Amin Askar - Ole Jørgen Halvorsen, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen, Tobias Heintz (Harmeet Singh, 69. min) - Mikkel Agger (Ronnie Schwartz, 66. min), Patrick Mortensen

Gult kort, Sarpsborg 08:
Matti Lund Nielsen, Harmeet Singh, Ronnie Schwartz

Tilskuere:
5201

Annonse fra Eliteserien: