Sarpsborg 08 signerer Aleksandr Vasyutin

Årets keeper i finsk eliteserie i 2017 og sisteskansen med færrest scoringer i mot i 2018. Aleksandr Vasyutin er Sarpsborg 08s nye keeper.

Annonse:

- Jeg er glad for å være her og kan knapt vente på å møte lagkameratene mine. Det er høyere nivå her og en ny utfordring for meg. Jeg håper jeg har gjort et riktig valg, sier Sarpsborg 08s nye sisteskanse.

2,5-årsavtale

Den russiske 23-åringen har skrevet under en 2,5-årsavtale med Sarpsborg 08. Keeperen, som rager 189 centimeter over bakken, kommer senest fra spill for FC Lahti i Veikkausliiga.


- Aleksandr er en keeper vi har fått ekstremt gode tilbakemeldinger på. Vi har hatt han på radaren tidligere også, men har nå fått et enda bedre bilde over kvalitetene hans. Både Erik Holtan og jeg har sett ham i aksjon. Vi er trygge på at Vasyutin vil bli en veldig god keeper for oss, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Har flere aldersbestemte landskamper

Vasyutin er russer, av Zenit St. Petersburg-skolen, men har siden august 2016 voktet buret for FC Lahti. Han står bokført med landskamper for Russland U19, U18 og U17 og har i tillegg vært en del av landslagstroppen på det russiske U21-landslaget.

- Vasyutin er god i lufta, men også veldig bra med føttene. Femmeterne ender gjerne opp helt på motstanders 16-meter. I tillegg er han språklig god og kommuniserer godt med fireren foran seg. Vi slipper språkbarrierer her, mener Berntsen.

- Jeg vil ikke si så mye om kvalitetene mine. Det er bedre at supporterne ser og bedømmer selv, sier Vasyutin, som allerede har forsøkt å lære seg litt om byen.

- Jeg har lest litt artikler og litt om historien til Sarpsborg, så bittelitt kan jeg, sier han.

Annonse fra Eliteserien: