Sarpsborg 08 signerer Gustav Mogensen fra Brentford

Sarpsborg 08 har signert en treårsavtale den 21 år gamle spissen Gustav Mogensen.

- En veldig spennende spisstype. Dessverre for Mogensen har han hatt en stygg kneskade han nå jobber seg tilbake fra. Likevel mener vi råmaterialet han besitter er så bra og spennende at vi ønsker å satse på ham. Dette er en spiller som uten humpene på veien neppe hadde vært aktuell for de skandinaviske ligaene, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Mogensen beskrives som en gjennombruddshissig, energisk spiss med god fysikk.

- Det er en spiss med mye ork. Han er bra trent og gir mye juling. Han er også en veldig god presspiller og en bra avslutter, sier Berntsen om spissen på 1,90.

Liker godt sarpestilen

- Jeg er en stor angriper. Jeg kan løpe dypt, men også holde på ballen. Så er jeg en god avslutter, sier Gustav Mogensen.

21-åringen har representert Danmark på U16, U17, U18 og U19. I 2019 ble han solgt fra AGF til Brentford der han over lange perioder trente med a-laget. Han har også vært involvert i tre treningskamper for Premier League-klubben.

Saken fortsetter etter videoen:

- Jeg forventer god, offensiv fotball i Sarpsborg. Jeg har hørt veldig mye bra og sett mye bra. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av dette. Jeg har store ambisjoner og vil score mye mål her og være med å ta gode plasseringer med laget. Jeg har sett mange spillere komme hit og senere bli solgt videre. Jeg fant Sarpsborg veldig interessant, sier Mogensen.

Håper å være med for fullt om to måneder

Thomas Berntsen legger til at Sarpsborg 08 og omgivelsene må være tålmodige med den talentfulle dansken.

- Vi tar en liten risiko her med tanke på skadene han har hatt, men samtidig har vi, gjennom besøk i London og samtaler med Mogensen selv, blitt sikre på at vi får en ekstremt motivert og sulten spiller hit. Det, kombinert med et medisinsk apparat vi har stor tillit til, gjør at vi mener sannsynligheten for at dette blir en suksess er stor. Det er en spiller med et voldsomt potensiale vi håper å få til å blomstre i ekte Sarpsborg-stil. Han vil trenge litt tid helt i starten her nå, men den tiden skal vi også gi ham, avslutter Berntsen.

- Jeg håper å være med for fullt og spille om to måneder. Jeg kan ikke vente med å komme tilbake og score mål på Sarpsborg stadion, sier dansken.

Mogensen blir offisielt spilleklar for Sarpsborg 08 1. august og har signert en kontrakt med varighet ut juli 2025.

Annonse fra Eliteserien: