Sarpsborg 08 signerer Jo Inge Berget

Den norske angrepsspilleren er klar på en kontrakt ut 2023-sesongen.

- Det ble en god match. Sarpsborg trengte meg og så kjennes det som jeg trenger Sarpsborg litt også. Jeg håper vi kan hjelpe hverandre, sier Jo Inge Berget.

- I Jo Inge Berget får vi en ekstremt erfaren spiller som over flere år har levert bunnsolid på godt nivå. Med Henrik Meister skadet og Steffen Lie Skålevik til Åsane, ser vi at vi er litt for tynne offensivt i banen. Da er vi glade for å kunne presentere Berget på en kontrakt ut sesongen, sier Bjørge Øiestad i Sarpsborg 08.

Full av erfaring

Jo Inge Berget står bokført på 20 a-landskamper for Norge. Han har vært innom klubber som Celtic, Cardiff, Molde, Godset og New York City, men det er i Malmö han har bidratt mest med sine 59 scoringer og 52 målgivende pasninger på 253 kamper. Han har vunnet cupen i Skottland, Sverige og Norge, har to seriemesterskap med Molde og fire med Malmö, senest i 2021.

LIVE: Intervju med Jo Inge Berget og overgangsnytt med Hampus:

- Jeg er jo ti år eldre nå enn sist jeg var i Norge. Jeg har vært med på mye, vunnet mye, spilt mye i Europa og fått mye erfaring. Jeg satser på at det fortsatt er litt fotball i den skrotten her, sier 32-åringen.

… som på ingen måte stenger noen dører for å bli lenger i byen.

- Hvorfor ikke hvis det blir en god match? Jeg tror likevel det er bra for begge parter å se litt hvordan det fungerer i starten her, så får vi ta det litt som det kommer, sier Berget.

Jo Inge Berget har trent med Trelleborg på nivå to i Sverige etter å ha gått ut av kontrakten sin med Malmö FF.

- Det er opp til trenerteamet å avgjøre om han er klar til kamp allerede i helga. Jo Inge Berget er klar for å bidra fra dag én, så er det selvfølgelig slik at han neppe er i 100 prosent toppform, men i mer enn god nok form til å kunne bidra, sier Øiestad.

Setter laget først

Selv gleder Berget seg til å ta på seg den blåhvite drakta. 

- Etter noen år sammen som konkurrenter i Sverige, kjenner jeg jo litt til hvordan Billborn og Björklund vil spille. Så er jeg jo norsk, så jeg vet hva det går i her hjemme. Jeg tror dette vil passe meg bra, sier han.

Som spiller beskriver han seg på følgende måte:

- Jeg har spilt i flere posisjoner og kan gjøre mye forskjellige. Jeg har gjort bra med målpoeng og jobber hardt. Jeg er en lagspiller. Det viktigste for meg er at laget vinner og laget gjør det bra. Det er hovedfokus for meg, sier han.

Annonse fra Eliteserien: