Sarpsborg 08 signerer midtbanetalent

Gaute Høberg Vetti beskrives som et stort midtbanetalent. Nå har 19-åringen signert en toårskontrakt med Sarpsborg 08.

Den sentrale midtbanespilleren kommer senest fra spill i Nest-Sotra.

Annonse:
- Jeg liker å ha ballen og vil si meg som skapende. Jeg er nok best offensiv der jeg kan tre gjennom spillere også videre, men kan også bidra defensivt. Jeg tror det er bra for meg å komme hit og spille med bedre spillere hver dag, sier 19-åringen.

Unggutten har blitt fulgt tett av Sarpsborg 08s speidere i 2. divisjon denne sesongen.

Gode skussmål

- Han har vært god for Nest-Sotra. Andreas Holter har sett han en del for oss der. Vi har også snakket mye med Carl Erik Torp som har trent Gaute i Brann. Derfra får han veldig gode skussmål, sier sportssjef Thomas Berntsen.

- Gaute er en skapende midtbanespiller med stort potensial. Han er ung og sånn sett en vi kanskje kommer til å bruke litt tid på. Når det er sagt, har han et potensiale som gjør at han tidlig kan bli god nok. Han er en bra pasningsspiller og god radius. Vi er spent på Gaute, for han er kanonseriøs. Sammen skal vi prøve å gjøre han best mulig, utdyper Berntsen.

Har ambisjoner

Vetti selv har også ambisjoner på egne vegne.

- Jeg kommer ikke hit bare for å være på treninger. Jeg vet det blir tøft, men jeg skal gjøre så godt jeg kan å bidra når alvoret starter. Jeg har som mange andre lyst til å spille i utlandet på sikt, sier han.


Annonse fra Eliteserien: