Sarpsborg 08 signerer midtstopper

Bjørn Inge Utvik (21) har skrevet under en treårsavtale med Sarpsborg 08.

- Jeg er en leder på banen som liker å styre fireren og laget. Jeg er en tøff spiller og tar gjerne krigen. Jeg har fått noen smeller på grunn av det, men det går fint, sier den karismatiske midtstopperen.

41 aldersbestemte landskamper

Med 41 aldersbestemte landskamper og nærmere 70 eliteseriekamper på samvittigheten, har Bjørn Inge Utvik, tross sin unge alder, opparbeidet seg godt med erfaring.

Se intervju med Utvik i bunnen av artikkelen.

Annonse:
- Jeg har vært med fra U15 til U21-landslaget. Jeg har fått litt erfaring derfra og fra de drøyt 100 kampene i Sogndal. Jeg håper å ta med meg det inn her, sier 21-åringen.

Stor respekt for Stadion

Utvik gleder seg stort til møtet med nye lagkamerater og ser fram til å spille på Stadion - et sted han beskriver som et av de tøffeste stedene å komme til som motspiller.

- Sarpsborg er et veldig godt lag. Jeg håper vi kan bygge på de siste sesongene. Hver gang jeg har vært utpå Sarpsborg stadion med Sogndal, har det vært beintøft. Det har stort sett blitt til at vi har forsvart oss i 90 minutter, sier han.

Thomas Berntsen har fulgt Utvik over flere år. Han er glad Sarpsborg 08 får inn det han selv mener er en holdningssterk og målbevisst midtstopper inn i stallen.

Kompromissløs midtstopper

- Utvik er en ung, men erfaren midtstopper. Det er imponerende med over 100 kamper på de to øverste nivåene, alderen tatt i betraktning. Han er veldig strukturert og profesjonell i det han gjør. En kompromissløs stopper - noen ganger faktisk litt i overkant, sier Berntsen.

Sportssjefen håper nå Utvik kan ta de samme stegene som flere andre stoppere har gjort i klubben.

- Dette er litt opp til Bjørn Inge selv. Han kommer inn i en tøff konkurransesituasjon, men vi vet alle hvordan det har gått med Sigurd Rosted og Jakob Glesnes. 

Se intervju med Utvik og klipp fra fysisk test her:


Annonse fra Eliteserien: