Sarpsborg 08 signerer Moubarack Compaoré

Kantspilleren fra Burkina Faso har signert en kontrakt ut 2024-sesongen.

- En hurtig, venstrebeint kantspiller som er god én mot én.

Annonse:
Slik beskriver sportssjef Thomas Berntsen 18 år gamle Moubarack Compaoré. Kantspilleren besøkte Sarpsborg 08 i 2018 og er en spiller klubben har fulgt opp siden.

Offensiv spiller

- Compaoré kan spille på begge kanter, men også som spiss. Det er en spiller vi har forhåpninger om at skal være med å prege Sarpsborg 08 i årene som kommer, men som med alle afrikanske spillere vi signerer kan det ta litt tid, sier sportssjefen.

18-åringen signerte onsdag papirene som gjør han til Sarpsborg 08-spiller den inneværende og de neste tre sesongene.

Compaoré signerer kontrakten som gjør han til Sarpsborg 08-spiller.
Compaoré signerer kontrakten som gjør han til Sarpsborg 08-spiller.

- Det er fantastisk for meg å bli en del av Sarpsborg 08. Jeg håper jeg kan få ut alt av mitt potensiale og all min entusiasme på banen. Jeg er veldig glad for å signere denne kontrakten. Det betyr mye for meg. Sarpsborg 08 har et mål om å vinne noe og jeg er en vinner. Det er en drøm som går i oppfyllelse og jeg gleder meg til å vise meg fram, sier Compaoré. 

Kjenner spilleren godt

18-åringen beskrives som et stort talent i Burkina Faso og har allerede spilt flere landskamper for U20-landslaget. Sportssjef Berntsen har forhåpninger om at Compaoré skal knekke «Sarpsborg 08-koden» raskere enn hva tilfellet har vært med noen av afrikanerne som har kommet til byen tidligere.

- Moubarack er nok litt lengre fremme enn de andre. Både fordi han kjenner klubben og fordi vi kjenner ham, men også fordi han behersker engelsk veldig godt. Dette er trygt valg for Moubarack og et trygt valg for oss, sier Berntsen.

Annonse fra Eliteserien: