Sarpsborg 08 signerer nederlandsk midtstopper

Han var kaptein i De Graafschap, er 22 år og 193 centimeter høy. Bart Straalman er navnet på Sarpsborg 08s nye midtstopper.

Annonse:

- Jeg er en spiller som går all in i 90 minutter. Jeg gir aldri opp og jobber knallhardt. Jeg liker å bruke kula, er glad i ballen, men er også god i lufta. I De Graafschaap var jeg kaptein det siste halvåret. Jeg liker å lede laget og ønsker å vise det her, sier Straalman.

Lederskikkelse på banen

Midtstopperen ankom Sarpsborg onsdag morgen og gjennomførte den obligatoriske medisinske testen før han senere på dagen signerte kontrakten som gjør han til Sarpsborg 08-spiller ut året.

- I løpet av forsommeren har vi vært gjennom mange spillere. Bart Straalman var en som skilte seg ut. Til tross for at han ennå ikke har fylt 23 år, har han vært kaptein for De Graafschap i Eredivise i Nederland. Vi får inn en lederskikkelse som snakker plettfri engelsk og er duellsterk, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Saken fortsetter etter videoen:


Straalman kan ikke for mye om norsk fotball, men har satt seg inn i Sarpsborg 08.

- Sarpsborg er litt som De Graafschap. Et hardtarbeidende lag med beina godt planta på jorda, sier han.

Åpne for lengre avtale

Sarpsborg 08 har selv vært og sett midtstopperen i aksjon live. Til tross for at Straalman i første omgang har signert en avtale ut året, kan det fort bli til at avtalen forlenges.

- Blir dette så bra som vi tror og håper, kan vi raskt forlenge. Vi har allerede hatt samtaler om hvordan en lenger kontrakt eventuelt vil bli seende ut, sier Berntsen.

Og utdyper:

- Vi gleder oss til å bli bedre kjent med både spiller og person. Nederlendere har stort sett veldig likt lynne som oss nordmenn. Vi tror det skal gå fort for ham å tilpasse seg. Bart har levert et godt førsteinntrykk.

Bart Straalman har sin første økt med nye lagkamerater på Stadion førstkommende fredag. Han slutter seg til troppen allerede nå, men blir først spilleklar til oppgjøret mot Rosenborg 3. august. Billetter til det oppgjøret kjøper du her!

Annonse fra Eliteserien: