Sarpsborg 08 signerer stortalent fra Barcelona

Arnau Casas er ny Sarpsborg 08-spiller. Den 19 år gamle spanjolen har signert en kontrakt ut 2026 med klubben.

- I Arnau Casas får vi en talentfull midtstopper som er meget god med ball i beina. En moderne stopper, sier Bjørge Øiestad.

La Masia-produkt

Casas er et produkt av velkjente La Masia og har spilt 23 aldersbestemte landskamper for Spania. I disse dager er han med og spiller U19-EM for hjemlandet. I fjor fikk han også debuten for Barcelonas a-lag i en treningskamp.

EM-KLAR: Arnau Casas er i disse dager i Malta for å spille U19-EM med Spania. (Foto: Privat)
EM-KLAR: Arnau Casas er i disse dager i Malta for å spille U19-EM med Spania. (Foto: Privat)

- Det er et helt enormt trangt nåløye i Barcelona-systemet og Casas søker erfaring og utvikling gjennom å spille mer seniorfotball. Vi får inn en ledertype. Han har vært kaptein for U19-laget til Barcelona dette året og er visekaptein for Spania U19 som reiser til EM for å jakte medalje, sier Øiestad.

Casas beskrives som en ballspillende stopper med god fart. Han er meget bra teknisk, rolig med ball og har et godt blikk for spillet.

- Han har ved flere anledninger trent med A-laget til Barcelona. Det er en ærgjerrig midtstopper i god utvikling. Vi gleder oss til å få ham hit og ser fram til å se han ta nye steg i Sarpsborg 08-drakta, sier Øiestad.

- En veldig bra pasningsspiller

Stefan Billborn er fornøyd med signeringen av den unge midtstopperen.

- Det er en veldig bra pasningsspiller som er god med ballen. Det kan man også forvente av en som har gått gradene i Barcelona. Han har et godt blikk, kan gjennom ledd og framstår intelligent. Vi behøver spillere som er bra med ballen og som tør å bruke den. Han kommer til å tilføre kvaliteter, men vi må også ha respekt for at dette er en ung spiller som ikke har spilt mye seniorfotball, sier Stefan Billborn.

Stolt agent

Jack Karadas er agenten som har jobbet opp mot Sarpsborg 08 og Casas for å få overgangen gjennom.

LEGESJEKK: Joao Ferreira og Arnau Casas gjennomgikk medisinsk test tidligere denne uka. (Foto: Privat)
LEGESJEKK: Joao Ferreira og Arnau Casas gjennomgikk medisinsk test tidligere denne uka. (Foto: Privat)

- Jeg ønsker å takke Bjørge Øiestad og Joshua Karesch i Sarpsborg for et meget godt og profesjonelt samarbeid i forbindelse med overgangen. Det kommer en del unge talenter fra utlandet, men sjelden fra Barcelona og det spanske landslaget. Vi er glade og litt stolte over å ha fått dette til i Nordic Scouting, sier Karadas.

Om spilleren, kan Karadas fortelle at Casas ble en del av Barcelona allerede for syv år siden.

- Han kom til Barcelonas U12-lag og har vunnet serien med dem hvert eneste år, totalt syv i tallet. Sist sesong vant han også det spanske U18-mesterskapet. Arnau har også en rekke aldersbestemte landskamper og skal nå være med U19-landslaget til Malta og spille EM. Han er visekaptein på dette laget, så vi snakker en lederskikkelse, sier Karadas.

Casas har signert en avtale med Sarpsborg 08 ut 2026. Neste uke starter EM-sluttspillet for Spania U19, før han senere i juli kommer til Sarpsborg. Casas er spilleklar for Sarpsborg 08 fra 1. august.

Annonse fra Eliteserien: