Sarpsborg 08 signerer Victor Torp fra FC Midtjylland

I sterk konkurranse med andre klubber, har den anvendelige midtbanespilleren Victor Torp (22) skrevet en treårskontrakt med Sarpsborg 08.

- Victor Torp er en spiller vi har fulgt over tid, både i Lyngby i 20/21-sesongen, men nå også i Kortrijk i Belgia. Han slår inn på alle våre parametre - han er ung, trenbar og ekstremt sugen på å ta nye steg sammen med oss. Det er en signering vi har jobbet hardt og lenge med, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Kjøpes fra FC Midtjylland

- Jeg syns Sarpsborg har presentert en god pakke for meg og jeg har hatt noen gode samtale med klubben. De spiller flott og attraktiv fotball som jeg syns jeg vil passe godt inn i. Klubben setter laget først, men jeg liker godt at Sarpsborg 08 virker riktig ambisiøse og gode på å følge opp hver spiller individuelt i tillegg. Jeg føler jeg kan utvikle meg ytterligere i Sarpsborg og ta nye skritt i min utvikling, sier Sarpsborg 08s nye spiller.

Saken fortsetter etter videointervjuet med Torp:

22-åringen kjøpes fri fra kontrakten i FC Midtjylland.

- Torp har vært helt i vannskorpa i FC Midtjylland og vært ettertraktet av flere andre klubber, men han liker det han har sett av oss og tror han kan få best utvikling med oss. Vi har hatt gode samtaler med Midtjylland over tid og må takke for gode, proffe forhandlinger og en løsning begge klubber kan komme godt ut av på sikt. Vi har tro på å utvikle Torp til å bli en spiller som igjen tar steget videre ut i Europa, sier sportssjefen.

Bred erfaring fra u-landslag

I Kortrijk i den belgiske toppdivisjonen var Torp involvert i ni kamper denne sesongen. Han var nylig også i den danske U21-landslagstroppen og har kamper både for det danske U17-, U18-, U19- og U20-landslaget.

08-KLAR: Victor Torp har i dag signert en treårsavtale med Sarpsborg 08.
08-KLAR: Victor Torp har i dag signert en treårsavtale med Sarpsborg 08.

- Jeg er god relasjonelt med medspillere og vil forhåpentligvis kunne bidra med noen scoringer og assist. Jeg er kreativ og har et offensivt mind set. Jeg liker å sette opp medspillerne mine i gode posisjoner, men mest av alt kan man alltid forvente 100 prosent arbeidsinnsats for laget og klubben. Det er viktig for meg, sier Torp.

- Victor kan bekle flere av våre offensive roller, men også spille sentral midtbane. Han har gode evner til å behandle ball under press og sette opp andre. I tillegg kommer han ofte i avslutningsposisjoner. En teknisk og taktisk god spiller med en finfin høyrefot, utfyller Berntsen.

Spilleklar i august

Victor Torps kontrakt strekker seg fram til 31. juli 2025. Dansken flytter til Sarpsborg 1. juli, men er først spilleklar 1. august når det norske overgangsvinduet offisielt åpner.

- Jeg er glad det ble en permanent overgang. Jeg gleder meg til det etter en del låneavtaler de siste par årene. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med spillerne og bli kjent med dem både på og utenfor banen. Jeg håper og forventer at jeg kan hjelpe laget på banen, så vi sammen kan oppnå gode resultater, sier Torp.

Annonse fra Eliteserien: