Sarpsborg 08 tilbake på sisteplass

Sarpingene tapte 3-0 i Skien, mens Godset og Ranheim tok henholdsvis tre og ett poeng.

Dagens lyspunkt var de mange fremmøtte og høylytte bortesupporterne. Den første fjerdedelen av kampen var helt godkjent, men derfra og ut gikk det meste på tverke. Eliteseriens beste hjemmelag vant fullt fortjent 3-0.

Sarpsborg 08 kom godt i gang i dagens oppgjør, og var fullt på høyde med Odd fra første spark på ballen. Det var også gjestene som skapte kampens første store sjanse etter et kvarter. Fint spill helt bak fra Letellier, via Pavelic og Coulibaly, endte med at Lindseth fyrte av fra venstresiden av 16-meteren. Rossbach var fint nede og reddet.

Fem minutter senere fikk de hvitkledde sin første mulighet. Lauritsen vant en hodeduell og inne i feltet fikk Kaasa stå alene og avslutte. Heldigvis gikk skuddet over.

To kjappe fra Delaveris

Det tok imidlertid ikke lang tid før ballen lå i nettet bak Alexandre Letellier - to ganger. Først lurte Espen Ruud forsvarsfireren til Sarsborg 08 med et lurt innegg som ble videreført i mål på oppofrende vis av Filip Møller Delaveris.

Samme mann var nær ved å doble ledelsen kun få minutter senere, men Letellier rettet opp sin egen feil med en god redning, etter først å ha sendt ballen rett i føttene til unggutten. Men så måtte sisteskansen kapitulere nok en gang. Børven lobbet over keeper, Utvik reddet på streken, men ballen endte hos Delaveris som stupte inn 2-0.

Både 18-åringen og andre i hvitt hadde store muligheter til å øke ledelsen før pause, og 08 var heldige som gikk til pause med kun to baklengs.

Toppscoreren punkterte kampen

Sarpingene hadde en lovende innledning på den andre omgangen, men gnisten slukket fort, hvert fall da Eliteseriens toppscorer Torgeir Børven headet inn 3-0 etter innlegg fra Espen Ruud.

Mørkt ble dermed enda mørkere for dagens signalgrønne gjester. Delaveris var også svært ner sitt hattrick, men skuddet ble blokkert og gikk utenfor. Hjemmelaget burde nok også hatt straffespark, da et frispark traff armen til "Mos", men denne gangen ble det ikke pekt på krittmerket.

Med syv minutter igjen av kampen skapte omsider Sarpsborg 08 to store muligheter. Først ble det kaos i feltet etter et frispark fra Zachariassen. Sekunder senere headet samme mann fra åtte meter etter innlegg fra Thomassen. Rossbach hentet frem en god redning, og Askar satt returen over mål. I den andre enden av banen var Børven nær ved å bli banens andre to-målsscorer, men skuddet strøk stolpen.

Flere mål ble det ikke. Sluttresultatet ble 3-0.