Sarpsborg 08 vant i Mjøndalen

De blåhvite vant 3-1 på Consto Arena.

Sarpsborg 08 befestet posisjonen som et av formlagene i serien, med 3-1-seier i bortemøtet mot et desperat Mjøndalen.

To scoringer etter tre minutter

Det var en overraskende fartsfylt start på oppgjøret i gamle Buskerud. Stadionuret hadde såvidt rundet tre minutter, da keeperne hadde hentet hver sin ball ut av nettet. Sarpingene scoret først, på en heading av Konè etter et presist innlegg fra Maigaard. Utligningen kom også som resultat av et innlegg - fra Olden Larsen, servert av Ovenstad.

De neste 15-20 minuttene var av det sjansefattige slaget, men så var vertene farlig frempå ved et par anledninger, før 08 skapte enda større sjanser. De blåhvite slo noen presise gjennombruddspasninger i denne perioden. Lindseth chippet ballen like over mål, etter en nydelig stikker fra Konè. Kort tid senere prøvde Thomassen å finne samme Konè inne i boksen, men burde kanskje benyttet den fantastiske bakromspasningen fra Salètros til å skyte selv.

Sarpsborg 08 opprettholdt et lite initiativ ut omgangen, men 1-1 stod seg til pause.

Begge lag hadde noen kontringer og halvsjanser i minuttene etter sidebyttet. Vi nærmet oss imidlertid halvspilt omgang før de virkelige store sjansene ble skapt. Mikkel Maigaard snappet opp en grov feilpasning, men lyktes ikke i å spille Konè på blank kasse.

Sarpsborg 08 vant 2-0 i andre omgang

Sarpsborg 08 slapp heldigvis å vente lenge på tellende resultat. Canadija smalt ballen i stolpen, men de blåhvite opprettholdt presset. Salètros fant Wichne, som vendte rundt og smalt inn sin første scoring i Eliteserien.

Det fryktede dødball-laget var vær ved å utligne da de fikk to muligheter på en corner, men Kristiansen holdt ballen i fast grep.

TI minutter før slutt, fikk sarpingene et gledelig gjensyn med Guillermo Molins. Det var imidlertid en tidligere innbytter - Kristian Fardal Opseth - som skulle avgjøre kampen for Sarpsborg 08. Angrepsspilleren plukket opp en svak retur, vendte ut keeper og trillet kula i det åpne målet.

Mjøndalen kunne fått et trøstemål på overtid, men tverrliggeren stod i veien for Twum.

Dermed dro Sarpsborg 08 i land en sterk og fortjent borteseier.