Sarpsborgs fjerde strake seier

Sarpsborg 08 slo Stabæk 4-2 i en berg-og-dal-bane av en fotballkamp.

Hjemmelaget leverte ingen drømmeforestilling, og hadde marginene med seg. Stabæk var det førende laget i store deler av kampen, men Sarpsborg 08 straffet dem nådeløst på deres svakhet - dødballer og innlegg. Dermed tok man livet av Stabæk-spøkelset på Sarpsborg Stadion.

Baklengs etter 40 sekunder

Vertene tok avspark, men før det var gått et minutt hadde man mistet ballen, og Aslak Falch hadde hentet den ut av eget nett. Det var Franck Boli som plasserte kula i krysset fra 20 meter.

Sarpingene kunne ristet av seg sjokkstarten fem minutter senere. En av mange baller i bakrom medførte en duell mellom Patrick Mortensen og en Stabæk-midtstopper. Keeper Sayouba bestemte seg for å være med på dansen. Sisteskansen feilberegnet, og Patrick Mortensen var nær ved å kunne trille ballen i nærmest åpent mål.

Dødballer er et giftig våpen for Sarpsborg 08, og da spesielt mot kortvokste Stabæk-spillere. Matti Lund Nielsen fikk stå mutters alene ved straffemerket etter et Thomassen-frispark, men midtbanespilleren fikk ikke skikkelig futt i hodestøtet.

Askar again

Det var imidlertid en lavere spiller som skulle leke luftens baron inne i feltet i det 27. spilleminutt. Lund Nielsen og Zachariassen kombinerte fint på høyresiden før Halvorsen slo utsøkt inn til Amin Askar. Spilleren som hadde to mål og en målgivende i forrige hjemmekamp plasserte ballen i det lengste hjørnet med pannebrasken.

Sarpsborg 08 hadde hatt initiativet i en lengre periode, og fikk således en fortjent utligning. Men så tok Stabæk fullstendig over. Først var Brynhildsen nær ved å få fri bane mot mål, men Joonas Tamm fikk satt ut foten og forhindret scoring. Deretter la Boli inn fra høyrekanten mot nettopp Brynhildsen, men ballen gikk forbi ham og til Ohi, som var ufattelig nære scoring på bakerste stolpe.

Fem minutter før pause skulle Stabæk hatt straffespark, men dommer valgte av en eller annen grunn ikke å blåse da Joonas Tamm feide Vetlsesen over ende.

Stabæk dominerte fullstendig i omgangens siste kvarter, og de blåhvite var heldige som kunne gå til pause på 1-1.

Tre Sarpsborg-scoringer etter pause

Fire minutter inn i andre omgang scoret Schwartz sitt fjerde for sesongen. Joachim Thomassen slo et hjørnespark mot Mortensen, som headet ballen til Ole Jørgen Halvorsen. Halvorsen forsøkte et skudd, som i stedet ble til hans andre målgivende pasning for kvelden. Ronnie Schwartz var på rett sted og var sikker i avslutningsøyeblikket.

Stabæk var kun en tverrligger unna utligning noen få minutter senere. Aslak Falch hadde vært sjanseløs hvis Moes frispark fra 20 meter hadde duppet ytterligere 20 centimeter. Det tok ikke lang tid før Moe fikk en ny sjanse på frispark. Denne gangen prøvde han seg på en hard markkryper, men Falch reddet mesterlig.

Keeperen kunne imidlertid ikke gjøre noe med Ohis eminente skudd i nærmeste kryss sekunder senere. Matti Lund Nielsen mistet ballen til Brochmann, som spilte ballen mot bakerste stolpe. Boli hoppet over kula og Ohi dundret inn 2-2.

Ohi holdt på å sende Stabæk i ledelsen midtveis i omgangen. Han fikk skyte fra motsatt side i boksen denne gangen, men Joonas Tamm blokkerte med ansiktet!

Stabæk var det førende laget i banespillet, men Sarpsborg 08 var nådeløse på dødball nok en gang. Joachim Thomassens lange innkast er nærmest som hjørnespark å regne. Joonas Tamm headet bakover i feltet, hvor Kristoffer Zachariassen headet i nettmaskene.

Scoringen gav ny energi, og hjemmelaget tok tilbake initiativet i kampen. Man fikk tre cornere på rad, og på den siste var det Patrick Mortensen som med innsiden av foten satt inn 4-2. Også denne gangen var det Joachim Thomassen som var dødballtaker.

Gjestene hadde mest lyst til å dra hjem til Bærum etter det fjerde baklengsmålet. De siste minuttene ble en sjarmøretappe for sarpingene. Innbytter Tobias Heintz burde satt både 5- og 6-2, men det ble med de fire scoringene i 08s fjerde strake seier.