SarpsPod 08: Lafferty airport, Larsen-form og Brann

SarpsPod 08 er tilbake. Kyle Lafferty forteller om historien som gjorde at Belfast Airport endret navn til Belfast Kyle Lafferty Airport. Askar og Larsen ser framover og Aune prekær om Brann.

- For meg er det ikke viktig å spille for 55.000 tilskuere. Jeg har det veldig fint. Spillere, ledere og klubben har gjort sitt til at jeg funnet meg godt til rette, sier Kyle Lafferty.

Med opphold i Palermo og Skottland har Lafferty en ballast få fotballspillere kan skilte til. Det er også stilt store forventninger til nordiren. Selv setter han gjerne en avgjørende scoring eller tre, men det er ikke det viktigste for spissen.

- Fotball er et lagspill. Går det ni kamper og vi står i ligaen, er jeg fornøyd. For meg handler det ikke om jeg scorer fem mål eller ikke. Vi skal stå i denne divisjonen. Jeg håper selvsagt å score mål, men vi ønsker veldig gjerne å bli i ligaen. Det blir 110 prosent innsats, sier Lafferty.

Hør hele SarpsPod 08-episoden her:

Før kampen mot Ranheim mente Lafferty det var dags å trykke på alarmknappen ved tap. Nå tror han seieren kan ha blitt et vendepunkt.

- Sist søndag gikk det opp et lys. Da er det deilig å se vi kan vinne kampen. Nå er vi over streken og vi har alt i våre egne hender. Vi er på rett vei og jeg håper Ranheim-kampen var et vendepunkt. Fokuserer vi for mye på de bak oss, blir det mye tanker. Vi må våge å se oppover tabellen. Jeg tror det er viktig for mentaliteten vår nå, sier han.

Fikk flyplass kalt opp etter seg

Klar over at situasjonen er en litt annen enn da han skjøt Nord-Irland til EM med syv mål på ni kvalikkamper i 2016 og sikret nasjonen sitt første mesterskap. 

- Som en spøk sa jeg at nå har jeg scoret så mye mål i kvaliken, så man kan jo kalle opp flyplassen her. Dagen etter var det en realitet. Jeg ba de kjapt endre igjen, men det var en artig greie. Det var en nydelig følelse. Det er ikke mange som har fått en flyplass kalt opp etter seg, ler han.

Hør hele SarpsPod 08-episoden her:

Spilleren som ble aller mest avgjørende i Trondheim, var Kristoffer Larsen. Kantspilleren har vært gjennom en tøff periode, men var glad det lykkes når han først fikk sjansen.

- Jeg var veldig giret og spent, men jeg følte meg veldig klar også mentalt. Det meste stemte den kampen. Jeg har ikke gått helt i bakken av motgangen. Jeg har vært ung jeg og. Tidligere har jeg håndtert det dårligere. Da sliter du. At jeg kunne være med å avgjøre den kampen var veldig gøy, men jeg var ikke alene utpå der. 

Annonse fra Eliteserien: