Seier etter enorm snuoperasjon

Sarpsborg stadion kokte. Med to scoringer på overtid snudde Sarpsborg 08 nederlag til seier.

Sarpsborg 08 fikk en marerittåpning på kampen. Etter et innlegg fra siden slet Sarpsborg 08 med å klarere ballen skikkelig. Ballen havnet i stedet hos Hernandez-Foster på 18 meter. Midtbanespilleren trakk seg inn i banen og avsluttet vakkert i lengste med venstre.

Hjemmelaget brukte tid på å fart i maskineriet denne kvelden. De første 20-25 minuttene skjedde det egentlig fint lite, men etter 27 minutter skulle HamKam spille seg fram til en ny sjanse. Ballen havnet hos Melgalvis. Skuddet var hardt, men ble stoppet av Anders Kristiansen.

Jocke i tverra

Det virket nesten som om redningen vekket lagkameratene, for herfra og ut omgangen var det Sarpsborg 08 som dikterte spillet - dog uten å skape drøssevis av sjanser. I det 32. minutt rullet de blåhvite opp et vakkert angrep som til slutt endte hos Joachim Thomassen. Backen klinket til - rett i tverrliggeren.

Sarpsborg hadde mye tendenser i spillet nå, men slet med å komme til det helt store. I jakten på 1-1 før pause, var det HamKam som skulle spille seg til en gedigen mulighet. Lind drillet rundt med sarpespillerne i boks, fikk Kristiansen ned. I jakten på å fullføre ABC-momentet sitt, valgte dansken å chippe... Over!

0-1 sto seg omgangen ut.

Ut fra pause kom Sarpsborg 08 med nytt giv. Mikkel Maigaard og Victor Torp var med på å sette fart i hjemmelaget. Etter 60 minutter var nevnte Maigaard involvert i en stor sjanse. Dansken og Engvall "kranglet" nærmest om ballen da sistnevnte tuppet den like utenfor.

Tre minutter for historiebøkene

Vi kunne sikkert sagt mer, men oppsummerer det heller slik: I det 92. minutt kom to HamKam-spillere alene med Anders Kristiansen - utenfor. Minuttet etter finner Gustav Engvall makker Skålevik som hamret ballen ned i hjørnet med venstre til 1-1.

Der sarpefansen jublet for uavgjort, var spillerne i fyr og flamme. De ville ha mer! Etter en enorm prestasjon av Salétros ble vertene tildelt straffespark. Tobias Heintz - via fingertuppene på keeper - og i mål.

2-1, ekstase og tre enormt viktige poeng.