Seier foran feststemt publikum

Sarpsborg 08 var best og vant fullt fortjent mot Lillestrøm på Stadion.

Sarpsborg 08 gikk ut i hundre fra start mot Lillestrøm og etablerte seg umiddelbart på gjestenes halvdel. Sarpingene hadde flere gode halvsjanser, men fikk aldri ballen over streken.

Det gjorde imidlertid Lillestrøm etter ti minutter, men scoringen ble annullert for offside. Gultrøyene fra Romerike fikk åpenbart blod på tann etter dette og tok over mer av banespillet.

Christiansen i storform

Sarpsborg 08 forsvarte seg godt i denne perioden, og etter 31 minutter skulle hjemmelaget ta ledelsen. Jo Inge Berget driftet innover i banen, spilte ballen til Junior som ble taklet. Ballen havnet hos Sander Christiansen som sikkert satte inn 1-0 nede ved stolperota med et skudd fra 13-14 meter.

Hjemmelaget tok på ny over taktpinnen etter dette. Med gode kombinasjoner og høy intensitet, slet Lillestrøm stort med å få tak i ballen. Med fem minutter igjen til pause skulle Sarpsborg få betalt. Eirik Wichne tok et raskt innkast til Maigaard, fikk ballen tilbake og pisket den inn foran mål. Sander Christiansen avsluttet på direkten, ballen touchet så vidt innom Jo Inge Berget og gikk i mål til 2-0.

2-0-ledelsen sto seg omgangen ut.

Sarpsborg startet også andreomgangen friskt. Jo Inge Berget var tidlig frampå, men ble stoppet. Innbytter Sandberg og Berget hadde på minuttet hver sin gode mulighet, men skuddene gikk henholdsvis utenfor og over.

Junior-rakett

I stedet for 3-0, skulle LSK få en redusering. Etter mye klabb og babb var det Thomas Lehne Olsen som fikk opp en fot og satte ballen i målet for gjestene.

Lillestrøm hadde et visst trykk på Sarpsborg i denne perioden, men med kvarteret igjen å spille, rett etter at Fardal Opseth hadde fått et nydelig frisparkforsøk stoppet, var Junior på plass i offensivt felt. Sandbergs gode corner ble headet tilbake i feltet av Mikkel Maigaard. Foran mål blåste Junior til og satte 3-1.