Seier i målrik Stadion-match

Sarpsborg 08 rundspilte i perioder Vålerenga, men det ble spennende på tampen. Tre poeng ble likevel igjen i Sarpsborg.

Annonse:

Det var Vålerenga som hadde kniven på strupen, men det var Sarpsborg 08 som gikk ut med desperasjon etter å revansjere sine to siste kamper. Før minuttet var spilt hadde Victor Torp vridd ballen over mot Eirik Wichne til høyre. Backen stormet inn i boks og slo inn, men Stefan Strandberg fikk med nød og neppe avverget.

Vakker Maigaard-scoring

Blåtrøyene var påskrudd fra start. Syv minutter ut i kampen fikk de frammøtte servert en drømmescoring. Mikkel Maigaard fikk ballen til venstre, veggspilte med Berget og hamret ballen i lengste kryss fra 20 meter. Vakkert!

Intensiteten i kampen var voldsom. Lagene vekslet på å ha ball og styre spillet. Etter 18 minutter fikk Mikkel Maigaard sjansen til å doble. Det etter at Ramon Pascal Lundqvist hadde kjørt karusell med oppasseren sin ute til høyre og slo 45 grader ut. Skuddet til Maigaard var kontant, men ble avverget med føttene Sjøeng. Minuttet senere kom Vålerengas første sjanse ved Ofkir etter et brudd høyt i banen. Haug reddet greit.

Se høydepunktene her:

I det 26. minutt kom Vålerengas utligning. Et innlegg fra venstre endte på panna til Ilic foran mål. Kjetil Haug forsøkte bryte, men lyktes ikke. Ilic headet i tverrliggeren, men returen kunne han enkelt spasere i mål til 1-1.

Kremmerhus fra Sandberg

Sarpsborg 08 brukte ikke lang tid på å ta tilbake ledelsen. Mye før pause skjedde ute til høyre, så også da 2-1 ble satt i mål i det 30. minutt. Lundqvist satte fart, fant Wichne som sendte ballen videre ut mot Sandberg. Fra skrått hold i boksen hamret han ballen i lengste kryss.

De blåhvite skapte klart mest før pause, selvom det i perioder ikke var så god kontroll på banespillet som nok Stefan Billborn og trenerne liker det. Mikkel Maigaard fikk et skudd fra 18 meter godt stoppet av Sjøeng i VIF-buret, men hadde mer å komme med.

- Vi må gjøre en bedre andreomgang enn dette. Vi blir for dype i perioder, sa Mikkel Maigaard i pausen.

Før det hadde han scoret sitt andre for kvelden. Berget fikk en heading blokkert, Lundqvist et skudd, men ballen havnet til slutt hos Mikkel Maigaard som spant av Stefan Strandberg og hamret ballen i korthjørnet til 3-1.

Jo Inge Berget ville også være med på festen før pause, men etter å ha blitt spilt fri fra Anders Hiim ble skuddet i korthjørnet godt stoppet av Sjøeng.

3-1 holdt seg til pause.

Etter sidebytte fortsatte Sarpsborg 08 å trykke Vålerenga bakover i banen. I det 51. minutt skapte Niklas Sandberg en dobbeltsjanse av det enorme slaget helt på egenhånd. Han stjelte til seg ballen ved dødlinja etter først å ha fått et langt touch etter en god spillvending fra Maigaard. Sjøeng var ute av posisjon og Sandberg forsøkte skru ballen i nettet, men VIF fikk klarert på streken - rett til Lundqvist som fikk et skudd blokkert midt foran mål.

Vålerenga hadde ikke stort å komme med etter pause, men med ti minutter igjen å score skulle gjestene redusere på hjørnespark. Midstopper Kiil Olsen kom først på innsvingeren fra Borchgrevink og forlenget ballen i nettet.

Vålerenga presset naturlig nok på etter reduseringen, men Sarpsborg 08 holdt unna og tok tre fortjente poeng.