S08 snudde til seier

Sarpsborg 08 vant fortjent 3-1 mot Sogndal i årets første seriekamp.

Sarpingene fikk en god start på hjemmebane, da de snudde 0-1 til 3-1-seier.

Baklengsmål mot spillets gang

Sarpsborg 08 var det spillemessig beste laget fra første spark på ballen. De hadde også et par avslutninger mot mål, men samtlige gikk utenfor stengene. Sogndals Martin Ramsland traff derimot midt i blinken da bortelaget var på en sjelden visitt i vertenes 16-meter. Dermed stod det 0-1 etter et snaut kvarter.

Kjøp billett til Sarpsborg 08 - Viking her!

Ti minutter senere kom vestlendingene på nok en kontring. Anders Trondsen leste situasjonen godt, og brøt ballbanen slik at han fikk spilt en støttepasning til egen keeper. Kristiansen slo imidlertid kula midt på Koomson, men fikk med nød og neppe kastet seg over den løse ballen.

Rosted utlignet

Forrige sesong måtte sarpingene vente mange kamper på første scoring. I år tok det heldigvis kun en halvtime. Det var Sigurd Rosted som ble årets første målscorer for Sarpsborg 08. Den unge midtstopperen headet et godt slått innlegg fra Jonas Lindberg via en motspiller og i nettet.

Videoen er ikke tilgjengelig.

Hjemmelaget hadde ballen klart mest denne førsteomgangen, men spesielt Nwakali skapte tidvis hodebry for de blåhvite. Det stod 1-1 halvveis.

Avgjorde kampen i første halvdel av andre omgang

Målscorer Ramsland var nær ved å sette sin andre scoring noen minutter inn i andre omgang, men Anders Kristiansen sideforflyttet seg mesterlig og reddet angrepsspillerens heading.

Kun fire minutter senere var det i stedet Sarpsborg 08 som skulle få nettkjenning. Kristoffer Zachariassen mottok en lur pasning fra Patrick Mortensen og satt sikkert inn sin første eliteserie-scoring,  i sin første eliteserie-kamp.

Det tok ikke mer enn ti minutter før vertene gikk opp til 3-1. 08 fikk et frispark på venstrekanten, og nok en gang scoret Sigurd Rosted på hodet etter å ha blitt servert av Jonas Lindberg.

I sluttminuttene ble nettopp Lindberg og Ole Jørgen Halvorsen erstattet av to spennende nykommere - Erton Fejzullahu og Krepin Diatta. Det var imidlertid gjestenes Bendik Bye som var nærmest scoring, men det gode innlegget fra Koomson ble fulgt opp av en svak heading. Patrick Mortensens heading var det mer trøkk over, men den var til gjengjeld mot eget mål. Anders Kristiansen reddet lagkameraten med en fin redning.

Sogndal hadde mest å komme med i sluttminuttene, men de maktet verken å få med seg poeng eller å pynte på sluttresultatet.