NTB_Fu7zgTZGIK0

Seier mot LSK!

Sarpsborg 08 jobbet som helter og slo LSK på Stadion.

Annonse:

Etter seieren i Tromsø, var det åpenbart et Sarpsborg 08-lag med mer selvtillit som entret Stadion-matta sammenligna de første par hjemmekampene i årets seriespill.

LSK hadde en del ball og en god sjanse de første fem minuttene, men Sarpsborg 08 skulle raskt overta initiativet.

Sondre Ørjasæter dro seg etter knappe ti minutter inn i banen og fyrte av etter et flott angrep, men skuddet gikk over. Sammen med Henrik Meister var kantspilleren som alltid delaktig i mye av det sarpingene skapte før sidebytte.

Nevnte Meister kom til to gode sjanser før pause. Den første etter et flott angrep hvor Hiim spilte dansken fri i boks. Fra skrått hold, foran første stolpe, avsluttet han en meter utenfor. Samme duo sto bak omgangens største sjanse, men Meister fikk dessverre ikke presset avslutningen fra syv-åtte meter under tverrligger. Assistentdommer var for øvrig oppe og markerte for offside i situasjonen.

Ørjasæter skulle også få et nytt skuddforsøk fra distanse stoppet, mens Marko Ilic reddet en Kitolano-avslutning godt.

En intens førsteomgang med et strålende H-felt stemningsmessig ebbet ut i 0-0.

Etter pause gikk Sarpsborg 08 ut i hundre sammen med et kanonbra hjemmepublikum. Vertene satte LSK under ordentlig trykk. Meister fikk en god mulighet etter en fin soloprestasjon, men Christiansen reddet godt. I minuttene som kom, hadde Sarpsborg 08 flere halvsjanser og trykk etter dødballer, men LSK kom unna uten baklengs.

Halvveis i omgangen skulle hjemmelaget endelig få uttelling. Sondre Ørjasæter dro seg inn i banen, så opp og chippet over mot Eirik Wichne på motsatt. Backen tok ballen ned på kassa og hamret den mellom beina på keeper til 1-0!

Etter ledermålet, fikk LSK satt press på Sarpsborg 08, spesielt på dødballer. Gjestene kom seg til to gode muligheter, men hjemmelaget klamret seg unna den hektiske perioden.