Seier mot serielederen

Årets første hjemmeseier kom mot selveste Molde!

Endelig kom årets første tre-poenger på Sarpsborg Stadion! Det var slett ikke ufortjent at Sarpsborg 08 vant 1-0. Steffen Lie Skålevik ble matchvinner med et herlig hodestøt.

Jevnspilt og intensiv førsteomgang

De første ti minuttene gikk rolig for seg. Men så fikk hjemmelaget løftet spillet sitt og skapt et vedvarende trykk i noen minutter. Man spilte seg frem til flere småfarlige muligheter på innlegg og dødballer.

Midtveis i omgangen fikk Molde sin første store mulighet. Ohi vendte vekk Utvik og la igjen til Breivik. Skuddet fra innenfor 16-metersstreken ble heldigvis blokkert av Ødegaard, og Mendy fikk klarert.

Kampen skred frem uten de store målsjansene, men underholdningsverdien var det lite å si på. I begge ender av banen kunne det blitt store muligheter hvis det ikke var for oppofrende blokkeringer. Det var bra tempo og intensitet i oppgjøret. Tenningsnivået var også høyt. Sarpsborg 08 fikk tre gule kort i den første omgangen - minst to av dem var spillere og publikum mildt sagt uenig i.

Lagene fikk hver sin mulighet på tampen av omgangen. Anders Kristiansen måtte hente frem en solid redning på et skudd fra Brynhildsen. Thomassen la 45 grader ut til Mendy, men debutanten fra start - som ellers hadde hatt en høyst godkjent omgang - sleivet i avslutningsøyeblikket. Karamoko rakk også å heade i nettveggen før pausesignalet gikk.

Det var målløst halvveis.

De blåhvite syntes at dommeravgjørelsene fortsatte å være imot dem i starten av den andre omgangen. Breivik fikk ikke gult kort da han meide ned Mendy. Konè fikk ikke straffespark da han gikk i bakken i duell med keeper Linde.

Et balltap høyt i banen fra Mendy forårsaket en kontring imot. Brennheite Ohi kom til skudd, men det var ikke nok trøkk i avslutningen til å true Kristiansen.

Med en halvtime igjen å spille, ble Skålevik og Bojang satt innpå, i håp om at de kunne være med å bikke dette oppgjøret i Sarpsborg 08s favør. Få minutter senere kom Pàlsson inn for Mendy, som hadde vært god, men kanskje begynte å bli litt sliten. Debutanten fikk trampeklapp av hjemmepublikummet.

Så var det Molde sin tur til å være misfornøyd med dommeren. Hestad fyrte av et skudd. Ohi mente den gikk i hånden på en 08-spiller, og fikk gult kort for sine kraftige protester på at det ikke ble blåst straffespark.

Skålevik ble matchvinner

Omtrent midtveis i omgangen begynte en god periode for sarpingene. Man spilte seg til gode posisjoner flere ganger etter hverandre, men enten uteble skuddene, eller så gikk de utenfor. Da var det bedre å forsøke seg med et par headinger. Bojang fant Konè med et lurt innlegg. Ballen gikk høyt opp i lufta, men så kom innbytter Skålevik stormende til og stanget inn ledermålet med ren, skjær vilje.

Hjemmelaget ble spilt veldig lave noen minutter etter scoringen. Molde gjorde sine siste spillebytter og forsøkte å sette inn en sluttspurt. De blåhvite, på sin side, byttet ut Konè og satt inn Sebastian Jarl.

Serielederne kom til flere skumle skuddforsøk, men vertene fortsatte som de hadde gjort i hele kampen - med å hive seg inn i helhjertede blokkeringer.

I kampens siste ordinære spilleminutt trodde stadionpublikummet at Sarpsborg 08 hadde fått straffespark. I stedet fikk Anton Salètros gult kort for filming. Svensken var allerede i dommerens bok, og ble dermed utvist.

De blåhvite stod i mot mer enn de fire tillagte minuttene, og dro i land en vanvittig deilig seier.

Dermed ble Sarpsborg 08 det andre laget som har slått Molde i år. Lars Bohinen har allerede rukket å vinne mot Rosenborg og Molde. Om en uke venter en av hans tidligere arbeidsgivere, nemlig Sandefjord på bortebane.