Seier mot svensk topplag

Sarpsborg 08 slo Häcken 2-0 i Göteborg.

I år som i fjor startet Häcken kampen mot Sarpsborg 08 best, men til forskjell fra 2018, satt det offensive presset til sarpingene bedre i åpningsminuttene i år. Da unngikk man like mange brudd som i tilsvarende kamp sist sesong.

Etter ni minutter fikk Sarpsborg 08 også betalt i form av scoring. Sammen med Skålevik, Zachariassen og Lindseth, presset Zachariassen høyt. Han brøt ballen og alene med keeper var midtbanespilleren sikker da han sendte gjestene opp i føringen.

Häcken styrte det meste av spillet de første 30 minuttene, men anført av en våken og solid Nicolai Næss, motsto Sarpsborg 08 presset og hindret vertene i å skape det helt store sjansene.

Lindseth skaffet straffe

0-1 skulle bli til 0-2 i det 32. minutt. Scoringen kom etter at Jonathan Lindseth ble lagt i bakken og Sarpsborg 08 ble tildelt straffespark. Jørgen Strand Larsen brant avslutningen fra ellevemetersmerket, men var først på egen retur og scoret.

Sarpsborg 08 kom langt mer med i spillet etter 0-2-scoringen og fikk flere gunstige brudd høyt i banen. Spesielt ved Lindseth. Skålevik og Strand Larsen fikk begge muligheter før pause til å øke Sarpsborgs ledelse, men den gang ei.

Häckens største sjanse før pause kom etter 39 minutter, men distanseskuddet fra Celik gikk like utenfor.

Ny mellomtittel

Häcken kom også til 2. omgangs første skikkelige mulighet. Igjen var Celik på farten, men skuddet ble blokkert av en medspiller. Et lite flipperspill senere fikk Sarpsborg 08 omsider avverget.

Etter sidebytte handlet det meste om hjemmesterke Häcken. Det skulle ta tid før de skapte virkelig store sjanser, men til gjengjeld spilte de seg til slutt fram til to fete. Den ene ble blokkert av en medspiller, mens prøvespiller Vihmann kom seg fint ned og blokkerte en avslutning med kvarteret igjen å spille.

En rotete 2. omgang hvor Häcken var det førende laget endte 0-0. Med det vant Sarpsborg 08 kampen 0-2.