Seier mot Vålerenga

Ismael Coulibaly (bildet) og Sarpsborg 08 slo Vålerenga 1-0 på Stadion.

Sarpsborg 08 gikk ut i en 3-4-3-formasjon mot Vålerenga. En tallkombinasjon man også testet flere ganger under oppkjøringen før sesongen.

Innledningsvis produserte også vertene to-tre gode muligheter. Først ved Lindseth og deretter ved Coulibaly etter et flott angrep. Vetti vinklet spillet flott ut mot Tveita som sekunder senere slo 45 grader ut til Coulibaly. Midtbanespilleren avsluttet rett til side for mål.

Sarpsborg 08 fikk også en scoring annullert etter 13 minutter. Det ble vinket etter en duell i boks like i forkant av Strand Larsens scoring.

3 x 30 minutter

Vålerenga kom til sin første sjanse etter 23 minutter da Herolind Shala avsluttet utenfor etter en flott soloprestasjon. Første akt, i kampen som ble spilt 3 x 30 minutter, endte 0-0.

Etter det første sidebyttet skapte Vålerenga to store sjanser med en eneste gang. Herfra og ut var det relativt jevnspilt. Innbytter Lenny Nangis brant en enorm mulighet i det 44. minutt. En situasjon som helt klart burde gitt scoring.

toppbanner08rbk2019

Vålerenga produserte en stor mulighet til i midtre del, men Bård Finnes avslutning gikk rett utenfor.

De siste 30 minuttene ble som de 60 foregående. En typisk treningskamp der varmen og mye bytter sørget for at tempoet neppe var det største.

Salvesen avgjorde

Likevel skulle Sarpsborg 08 sette en scoring i det 75. minutt. Lars-Jørgen Salvesen fikk ballen innenfor 16-meteren, vendte opp og hamret den i mål.

På overtid var vertene svært nære å doble ledelsen, men Konté ble stoppet alene med keeper. En Vålerenga-heading i samme sekvens mot egen kasse ble også stoppet av keeper.

Kampen endte til slutt 1-0 til Sarpsborg 08. De tre omgangene sett under ett var det fortjent.

Sarpsborg 08 møter Rosenborg på Stadion neste lørdag 3. august kl. 18.00. Billetter til oppgjøret kjøper du her!