Seieren glapp i seriestarten

Sarpsborg 08 ledet fortjent 1-0 mot Molde, men bortelaget utlignet rett før slutt.

Etter en lang vinter, er endelig vårsola og Eliteserien tilbake. Sarpsborg 08 kunne fått en drømmestart på årets sesong med seier mot gullfavoritt Molde, men helt på tampen måtte man se to poeng gå tapt. Sarpsborg 08 og Molde spilte 1-1 i runde 1.

Sarpsborg styrte første omgang

Vertenes venstreside var mye involvert i åpningsminuttene. Nykommerne Skålevik og Lindseth var et uromoment for gjestene, og på et innlegg fra sistnevnte, headet Zachariassen rett på keeper fra fem meter.

Spillet hadde stort sett foregått på Moldes banehalvdel de første minuttene, men bortelaget lot seg ikke be to ganger da de fikk sjansen til å angripe raskt i motsatt retning. Ohi la 45 grader ut til Eikrem, som skøyt via et blåhvitt bein og til hjørnespark.

08 opprettholdt initiativet, selv om det var langt mellom de største målsjansene. Molde, som av mange er tippet som favoritt til å vinne årets seriegull, virket mest interessert i å dra ned tempoet og hale ut tiden på Sarpsborg Stadion. I første serierunde. I første halvdel av første omgang. På stillingen 0-0.

Midtveis i omgangen kunne denne tålmodigheten båret frukter. Igjen hadde vertene blottlagt seg fremover, og gjestene satt på turbofart mot Sarpsborgs mål. Vasyutin nølte på om han skulle gå i løpsduell med Eikrem eller bli stående, men bestemte seg for det første, og fikk avverget situasjonen i siste sekund.

Få minutter senere var Joachim Thomassen nær ved å treffe blink. Et innlegg fra Lindseth ble blokkert ut til kapteinen, som chippet over det tomme målet fra skrått hold. Fem minutter senere prøvde samme mann seg. Denne gangen gikk han for kraft i stedet for presisjon, og kula gikk via en forsvarsspiller før den snek seg utenfor stolpen.

Det spillemessige overtaket gav seg omsider utslag i form av flere store muligheter mot tampen av omgangen. Jørgen Strand Larsen hadde to av dem. Det ene skuddet ble reddet mesterlig. Det andre gikk like over fra kloss hold.

Dette var omgangen hvor Sarpsborg 08 eide ballen uten å sette den innenfor treverket, mens Molde var livsfarlige de få gangene de fikk låne den. Det stod 0-0 halvveis.

Det var en langt roligere start på den andre omgangen. Kvarteret etter hvilen fikk imidlertid 08 en stor sjanse. Skålevik løpte alene mot mål, keeper kom ut, og ballen endte hos Strand Larsen på høyrekanten. Innlegget fant Lindseth, men skuddet gikk utenfor. Han skulle imidlertid snart få en ny mulighet.

Lindseth lurte inn ledermålet

Idet kampen var i ferd med å dø litt ut, hentet Sarpsborg 08 frem det målet de trengte. Ole Jørgen Halvorsen spilte inn sentralt til Matti Lund Nielsen. Han dyttet den videre til Jonathan Lindseth, som med en klinisk avslutning broderte ballen nede i hjørnet.

Nå kunne ikke lenger Molde ha 11 mann bak ballen og spille på resultat. Baklengsmålet vekket liv i moldenserne, som kom til et par småfarligheter i minuttene etter scoringen. Nå var det bortelaget som hadde ballen mest, mens 08 ble presset bakover på eget gress.

Trenerteamet satt innpå Sheldon Bateau for å demme opp litt ekstra foran eget mål mot slutten. Det var en trykket stemning på Sarpsborg Stadion, og nesten 6000 nervøse sarpinger skulle nok heller sett at laget forsøkte å holde ballen på motstanderens halvdel.

Seieren røk på slutten

I siste ordinære spilleminutt var Joachim Thomassen rasende over at Molde ble idømt frispark på høyrekanten. Dommer mente ballen traff hånda hans. Han ble sikkert ikke blidere da innbytter Ulland Andersen curlet dette frisparket inn på hodet til Eikrem, som stanget inn utligningen i kampens siste ordinære spilleminutt.

Dermed endte det dessverre 1-1, i en kamp som Sarpsborg 08 hadde alle muligheter til å vinne.