Seieren glapp nok en gang

Sarpsborg 08 ledet 2-0 i det 85. minutt, men heller ikke i dag ble det seier for de blåhvite.

Annonse:

Sarpingene fikk kampen inn i sitt spor, og fikk uttelling to ganger. Så trodde man at man hadde fått straffespark, men ble i stedet redusert til ti mann. Det viste seg å bli skjebnesvangert. Viking kom tilbake, og 08 måtte nøye seg med èn pinne.

Nyervervelsen Kyle Lafferty gikk rett inn i startoppstillingen, og gjorde seg bemerket allerede etter noen sekunder. Nord-Iren ble belønnet med et gult kort etter en tøff duell med Hove. Fem minutter senere fikk samme mann prøve seg på volley etter et langt innkast fra Thomassen, men keeper var fint nede og reddet.

Saken fortsetter etter bildeserien:

Kampens første virkelige store sjanse kom etter snaut 20 minutter. Etter flere kjappe og presise pasninger, satt Zachariassen på turboen og tredde igjennom Coulibaly, som tok en halv piruett før han siktet mot det lengste hjørnet. Kun en meget kvalifisert redning av Austbø forhindret scoring.

Scoret på to hodestøt

Sarpsborg 08 slo en del langt mot sin høyreiste nykommer på topp. Lafferty vant mange dueller, han, men de blåhvite har også flere andre som kan krige i lufta. Sju minutter før pause pisket Nicolai Næss en corner mot bakerste stolpe. Gaute Vettis heading ble reddet på streken, men Magnar Ødegaard stanget inn returen, til ellevil jubel for stadionpublikummet.

Midtstopperen var imidlertid nær ved å rote det til rett før pause, da han feilberegnet ballbanen totalt. Tripic forserte mot mål og spilte fri Høiland, men Letellier stod frem med en herlig redning, og fikk også plukket opp returen foran føttene på Ibrahimaj.

08 var foran 1-0 etter de første 45.

Ti minutter inn i andre omgang økte hjemmelaget til 2-0. Nok en gang var det en heading som ga nettsus. Magnar Ødegaard headet igjen, men denne gang til Mustafa Abdellaouee, som stanget kula videre i bue over keeper. En skikkelig goalgetter-scoring, og hans første i blåhvit drakt. Viking-spillerne hadde lengselsfulle blikk mot assistentdommeren, men flagget ble aldri reist.

Med drøyt 20 minutter igjen på klokka, trodde vertene de hadde fått straffespark, da Lafferty gikk i bakken etter å ha rundet keeper. Dommer valgte imidlertid å gi nord-iren gult kort for filming. Angrepsspilleren fikk som nevnt gult kort allerede i første spilleminutt, og måtte dermed forlate banen.

Viking tok grep om oppgjøret med en mann mer på banen og to mål bak i målprotokollen. Blant annet var de ofte farlige på dødballer og innlegg i boks, men de blåhvite hadde marginene med seg, og en keeper som regjerte i eget felt.

To kjappe baklengs på tampen

Det skulle dessverre ikke vare kampen ut. Med fem minutter igjen på klokka reduserte Høiland fra kloss hold etter innlegg fra Østensen. Fire minutter senere var det Østensen selv som fikk æren av å sette ballen i mål. Innlegget fra samme kant kom denne gang fra Hove. Even Østensen fikk kun 15 minutter på banen i dag, men leverte altså to målpoeng.

Stavanger-laget, som for en uke siden gikk fra 2-0 til 2-2 på tampen på hjemmebane, tok nå en motsatt variant og fikk med seg ett poeng fra fremmed gress.

Ord kan ikke beskrive hvor surt det var at seieren glapp på slutten. Det er to og en halv måned siden forrige tre-poenger, men den kan komme mot Vålerenga på Stadion, mandag om to uker.