Seieren glapp på overtid

Sarpsborg 08 var ytterst nære å vinne bortekampen mot Odd, men på overtid sprakk nullen.

De blåhvite ledet i over en time, men helt på tampen satt den sure utligningen for vertene. Dermed står laget med to poeng etter to kamper. 

Bortelaget varierte presset sitt innledningsvis. Noen ganger lå man lavt og lot Odd spille ball på egen halvdel. Andre ganger presset man helt opp til vertenes 16-meter. Sarpingene klarte å bryte ved flere anledninger, men presisjonen i pasningsspillet var for laber til å kunne utnytte overgangsmulighetene. 

Etter hvert slo Sarpsborg 08 innlegg mot Ibrahima Konè i boksen, både i åpent spill og fra cornerflagget. Avleveringene fra Bojang og Salètros var gode, og det manglet ikke mye før vår midtspiss kunne skape skikkelige farligheter. 

Lindseth lurte inn ledermålet

Det var imidlertid en annen spiller som skulle omsette et innlegg i scoring. 27 minutter inn i årets andre seriekamp, var det Jonathan Lindseth som takket for plassen i startoppstillingen ved å score lagets første mål for sesongen. Ole Jørgen Halvorsen slo inn med venstrefoten. Lindseth fikk et touch på ballen som gikk opp i lufta, og med den andre berøringen satt han kula i kassa med det som må kunne kalles et lite brassespark. Det var altså to tidligere Odd-spillere som var sist på ballen før den havnet i nettet. Lindseth scoret som kjent også mot laget fra Skien i den nest siste oppkjøringskampen. 

Odd kom ikke med noen stormoffensiv etter baklengsmålet. I stedet fortsatte innleggene fra gjestenes høyreside. Bojang traff Konè, som fyrte av like utenfor lengste kryss. Salètros curlet ballen litt for langt mot lengste stolpe. 

Man skulle lete godt for å finne noe som kunne minne om en målsjanse til hjemmelaget før hvilen. Sarpsborg 08 ledet dermed fortjent midtveis. 

Hvittrøyene yppet seg ved et par anledninger omtrent fem minutter etter sidebyttet. Utvik hadde en god takling og Kristiansen en befriende utboksing, på det som ellers kunne blitt farlige sjanser. Sarpingene, på sin side, fortsatte å komme rundt på høyrekanten, men ble stoppet av offsideflagget et par ganger. 

Så koblet sarpingenes venstreside seg på. Thomassen fant Lindseth. Innlegget mot Konè var litt for langt, men Bojang fikk avsluttet fra bakre stolpe - til hjørnespark. Corner ble det også i motsatt ende av banen, da Kristiansen slo et hardt skudd fra Sander Svendsen over tverrligger. Dette var starten på en periode hvor Odd skapte mer problemer for Sarpsborg 08 enn tidligere i kampen. 

Kanonredninger og sen baklengs

Drøyt kvarteret før slutt fikk telemarkingene en kjempemulighet. Utvik forsøkte å heade tilbake til keeper, men Lauritsen luktet lunta og gikk for skudd. Heldigvis flakset vår sisteskanse frem som en ørn og fikk blokkert avslutningen. Det tok ikke lang tid før Anders Kristiansen måtte trå til igjen. Rogalendingen hentet frem en fantastisk dobbeltredning på Mushaga Bakenga. 

Sarpsborg 08 så ut til å dra i land en sårt tiltrengt seier, men seieren glapp på overtid. Jørgensen plukket opp en andreball i feltet og hamret den i mål fra kloss hold. 

Dermed ble det ingen etterlengtet borteseier generelt, og på Skagerak Arena spesielt. Det endte med ny poengdeling for de blåhvite. 

 

Kampfakta

Eliteserien, 2. runde
Odd - Sarpsborg 08 1-1 (0-1)
Skagerak Arena

Mål:
0-1: Jonathan Lindseth (27)
1-1: Filip Rønningen Jørgensen (90+3)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:
Anders Kristiansen - Mikael Dyrestam, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard - Joachim Thomassen, Nicolai Næss, Anton Salètros (Emil Pâlsson, 72. min), Sulayman Bojang - Jonathan Lindseth (Joachiim Soltvedt, 84. min), Ibrahima Konè (Ibrahima Konè, 84. min), Ole Jørgen Halvorsen (Eirik Wichne, 91. min)

Gult kort, Sarpsborg 08:
Magnar Ødegaard, Ole Jørgen Halvorsen, Mikael Dyrestam

Annonse fra Eliteserien: