Seier i Göteborg

Sarpsborg 08 er tilbake på vinnersporet etter en overbevisende 0-3-seier borte mot IFK Göteborg

Annonse:

Etter flere mindre gode treningskamper var det tid for å møte IFK Göteborg på Bravida Arena lørdag ettermiddag, og sarpingene viste umiddelbart gode takter.

De blåkledde gikk rett i strupen på hjemmelaget, og Sandberg testet vertenes keeper allerede før minuttet var spilt. Skuddet fra høyrekanten gikk rett på målvakten.

Sandberg ga Sarpsborg 08 ledelsen

Etter rundt ti minutter giret sarpingene opp og skapte flere gode muligheter. Først fikk Tibbling fyre fra innsiden av boksen etter en gjenvinning høyt i banen av Sarpsborg 08, deretter var det Berget sin tur til å prøve seg fra lik posisjon. Begge forsøkene ble blokkert. Like etter fikk gjestene lønn for strevet, og det var Niklas Sandberg som satte inn 0-1 etter nok en gjenvinning høyt i banen. Junior var det som hadde den målgivende pasningen.

Etter scoringen sank tempoet litt, og lagene vekslet på å ha ballen uten å skape nevneverdige utfordringer for motparten.

I det 35. minutt headet hjemmelaget ballen i mål etter et innlegg på bakerste stolpe, men linjedommer var raskt oppe med flagget. Offsiden så korrekt ut.

Kapteinen økte ledelsen

Det så lenge ut til at det skulle stå seg på 0-1 til pause, men Jo Inge Berget ville det annerledes. Sander Christiansen ble spilt fri ute til høyre og fant Sarpsborg-kapteinen med et lekkert innlegg. Den rutinerte spissen headet kula sikkert i mål foran den svenske fansen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-2.

Det var Sarpsborg 08 som fikk den første muligheten i den andre omgangen, da Simon Tibbling bommet alene med keeper etter et flott gjennomspill av Jo Inge Berget.

Like etter ble det nettsus igjen for sarpingene, denne gangen var det Sondre Ørjasæter sin tur. Jeppe Andersen fant den raske kantspilleren med en flott pasning i bakrommet, og Ørjasæter gjorde ingen feil alene med keeper da han iskaldt satte inn sarpingenes tredje scoring for dagen.

0-3 sto seg kampen ut

Etter 0-3-scoringen gikk lufta litt ut av hjemmelaget, og sarpingene hadde meget god kontroll resten av kampen. Begge lag gjorde etterhvert mange bytter, en av de som kom inn for Sarpsborg 08 var Martin Hoel Andersen.

Haldenseren som kom inn rundt ti minutter før slutt fikk nemlig en stor mulighet til å pynte på resultatet helt på tampen. Spissen fikk avslutte ganske uhindret fra nært hold etter en fin pasning tilbake inn foran mål, men skuddet gikk rett på keeper.

Dermed ender kampen 0-3 i Sverige, og Sarpsborg 08 tar en meget fortjent seier.