Sen scoring avgjorde seriepremieren

En sen scoring av Zlatko Tripic avgjorde serieåpningen på Sarpsborg stadion.

4307 frammøtte tilskuere fikk seg en intens fotballkamp mellom to jevne lag på Sarpsborg stadion i serieåpningen. Sarpsborg 08 åpnet kampen friskt, tok tak i ballen og spilte Viking lavt i banen. Dog uten å skape så altfor mye.

Gjestene tok etter hvert mer tak om kampen på Stadion og skapte også et par gode muligheter. Nærmest var Tangen Nilsen med et skudd fra få meter, men en strålende redning av Anders Kristiansen hindret nettsus.

Sarpsborg 08s største sjanse før pause var det Ole Jørgen Halvorsen som fikk etter en god overgang der de blåhvite kom i overtall, men et svakt førstetouch gjorde sitt til at det hele ebbet ut i sanden.

Gedigen Wichne-sjanse

Stefan Billborn signaliserte til spillerne sine i pause at han ville se et lag som stolte mer på seg selv - et lag som ville by mer på seg selv.

Det første kvarteret etter sidebytte styrte Viking kampen, men det var Sarpsborg 08 som etter dette tok over taktpinnen. Midtveis i omgangen kom også en gedigen mulighet etter et flott angrep. Eirik Wichne kom seg først på et innlegg fra venstre, men stupheadingen gikk dessverre rett på keeper.

Avgjorde i det 89. minutt

Sarpsborg 08 styrte kampen i dette momentet. Med få minutter igjen å spille var Fardal Opseth nære å få tåa på et innlegg fra høyre, men dessverre uten resultat.

I stedet for det som så ut til å ende i 0-0, kontret gjestene med minuttet igjen å spille. Veton Berisha fant Zlatko Tripic foran mål. Med brystkassa sendte han Viking i ledelsen og sikret med det seieren for gjestene.