Sen scoring sikret poeng

Sarpingene kom tidlig under, men kjempet seg tilbake og fikk en fortjent, sen utligning hjemme mot Brann.

Annonse:

Det så lenge ut til at dette skulle være dagen hvor ballen ikke ville i nettet, og at de forspilte sjansene skulle forhindre 08 i å utligne Branns tidlige ledelse. Rett før slutt dukket imidlertid Kyle Lafferty opp med en vanvittig viktig scoring. 

Det var rolige åpningsminutter på stadionteppet, med gjestene som den største ballinnehaveren. Noen minutter ut i oppgjøret løftet de blåhvite spillet. Man fant ved flere anledninger rom på høyrekanten og kom til noen innlegg i boksen, men presisjonen på enten avlevering eller avslutning manglet. 

Billig baklengs

Det hadde ikke vært noen ordentlige målsjanser det første snaue kvarteret - og det var for så vidt ikke langskuddet til Teniste heller - men ballen snek seg under Letellier.

Brann hadde ikke scoret mål de siste fire kampene, og var nok meget lettet over å få et billig, tidlig og forløsende ledermål i Sarpsborg. Samtidig var det selvsagt den verst tenkelige starten for hjemmelaget, som hadde holdt nullen i tre av de siste fire. Nå måtte man jage minst èn og helst to scoringer. 

Noen umiddelbar høstjakt ble det imidlertid ikke. De røde hadde ballen mest og full kontroll på alt de blå forsøkte å foreta seg - helt til snaue halvtimen var spilt. Da ble Amin Askar spilt igjennom og kom til innlegg fra kanten. Fra 16 meter satt Kristoffer Zachariassen ballen like utenfor Opdals høyre stolpe. Kort tid senere rundet Mos keeper, men vinkelen ble for skrå, og Brann fikk nok folk på rett side. 

Det var tidvis lovende tendenser fra Sarpsborg 08 i omgangens siste 15, så mulighetene for poeng var absolutt tilstede, da man kun var ett mål bak til hvilen. 

Det var rene skytterkrigen i innledningen av den andre omgangen. Først skjøt gjestenes Koomson like utenfor, men det var vertene som fyrte av mest krutt. Thomassen ganger to, Kristoffer Larsen og Abdellaoue traff helnholdsvis utenfor, over, over og utenfor. 08 fulgte opp med cornerbonanza, men ingen av de fire hjørnesparkene ga tellende resultat. 

Sarpsborg 08 hadde etablert et skikkelig trykk, og Amin Askar var nær scoring tre ganger. Først maktet han ikke å styre ballen på mål ved bakerste stolpe etter innlegg fra Kristoffer Larsen. Så burde han scoret da han kom helt alene med keeper noen minutter senere, men keeperveteran Håkon Opdal gjorde seg stor i Brann-buret og nektet nettkjenning. Deretter traff han omsider innenfor treverket etter en retur på et skudd fra Zachariasasen, men var på feil side i det skuddet gikk, og scoringen ble derfor annulert for offside. 

Endelig satt utligningen

Askar skulle likevel få målpoeng i kveld. Ballen havnet i returrommet utenfor Branns 16-meter, og Gaute Vetti fant nummer 77 med en pasning som var kamuflert som et skudd. Mossingen la den til rette til innbytter Lafferty, som på ett touch plasserte inn en høyst fortjent og viktig utligning med ett minutt igjen av ordinær tid. 

08 jaktet en andre scoring for å sikre seg de to ekstra poengene, og var høyst nær å lykkes med det på overtid. Den andre innbytteren på spissplass, Steffen Lie Skålevik, var ytterst nær å bli matchvinner mot sin tidligere klubb på overtid. Angriperen fikk ballen forbi Opdal, men klarte akkurat ikke å holde ballen i spill, slik at han fikk spasert mot det åpne målet. 

Dermed endte det med èn scoring og ett poeng til hvert av lagene. Ett poeng som betydde forskjellen på en foreløpig femtende og trettende plass for de blåhvite. 

Kampfakta

Eliteserien, 25. runde
Sarpsborg 08 - Brann 1-1 (0-1)
Sarpsborg Stadion

Mål:
0-1: Taijo Teniste (14)
1-1: Kyle Lafferty (89)

Lagoppstilling, Sarpsborg 08:

Alexandre Letellier - Joachim Thomassen, Niklas Gunnarsson (Steffen Lie Skålevik, 84. min), Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard - Jonathan Lindseth, Kristoffer Zachariassen, Gaute Vetti, Kristoffer Larsen (Ole Jørgen Halvorsen, 88. min) - Amin Askar, Mustafa Abdellaoue (Kyle Lafferty, 69. min)

Gult kort, Sarpsborg 08:
Kyle Lafferty

Tilskuere:
4947

Annonse fra Eliteserien: