Serge-Junior Martinsson Ngouali er klar for Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 kjøper Serge-Junior Martinsson Ngouali fra HNK Gorica. Svensk-gaboneren er enig med Sarpsborg 08 om en 2,5-årsavtale.

- I Junior får vi en sentral midtbanespiller som er veldig mobil. Han dekker store rom og kan diktere tempoet i kampene; han kan høyne det og han kan senke det. Det er en spillertype jeg mener alle lag behøver, sier Stefan Billborn.

Stor rutine

Få om noen kjenner Sarpsborg 08s nye midtbanespiller bedre enn nettopp Billborn. Han har trent nysigneringen i både Brommapojkarna og var med på å forme han til en spiller som tok Allsvenskan med storm etter overgangen til Hammarby i 2017.

Annonse:
- Junior kommer til oss med god rutine etter spill i Allsvenskan og den kroatiske toppserien. Nå kommer han i tillegg rett fra landslagsspill med Gabon. Han er flink til å lese spillet og bryter som en følge av det opp i mye av motstandernes mønster. Han har en god evne til å stå i veien for en pasning, sier Billborn.

Martinsson Ngouali er 30 år, kommer fra Sverige, men har representert Gabon på landslagsnivå.

Se livesending fra Gardermoen her:

- Han spilte nå senest i Afrikamesterskapet. Dessverre gikk han glipp av sistedelen av turneringen med coronasykdom, men kommer til oss i topp fysisk form etter også å spilt kamper for Gorica så sent som i desember. Vi får inn en veldig fin fyr som sprer godt med humør i spillergruppa, men også en person som vier alt han driver med til fotballen. Det er alt det handler om og han elsker det, sier Billborn.

God avtale

Sportssjef Thomas Berntsen istemmer Billborns beskrivelser av den nye midtbanespilleren og kan bekrefte at Sarpsborg 08 løser svensk-gaboneren ut av kontrakten han har med HNK Gorica.

- Vi har fått til en god avtale og får inn en supermotivert spiller som kjenner til både spillesystem og trenerne våre godt. Han beskytter backfireren sin og gjør medspillerne sine gode. Det er en spillertype vi har savnet, sier sportssjefen.

Annonse fra Eliteserien: