Sesongens første tap

Den jevne bataljen mot Brann endte med 1-2-tap.

Sarpsborg 08 stod med to seire og to uavgjort etter de første fire serierundene. Rekken av ubeseirede kamper endte imidlertid med kveldens hjemmetap mot Brann.

Tidlig Brann-scoring

Det var en jevn åpning på kampen. Både vertenes Mortensen og gjestenes Haugen testet skuddfoten, men begge forsøkene gikk en liten meter til høyre for mål.

Men så satt den for Brann! Samme Haugens frispark fra 20 meter gikk via Heltne Nilsen og i garnet. Et tidlig ledermål for de rødkledde.

Fredrik Haugen var ikke ferdig med å skyte. Snaut midtveis i omgangen kunne han satt bortelagets andre scoring, men Aslak Falch reddet godt. Fem minutter senere vartet Falch opp med nok en beinparade. Denne gangen kom skuddet fra Koomson.

Brann lå kompakt med alle tre lagdelene, noe som gjorde det vanskelig for de blåhvite å trenge igjennom. Da ble løsningen ofte den lange i bakrom, men der hadde de rødes forsvar og keeper stort sett behagelige arbeidsforhold.

08 var imidlertid farlig på dødballer. En corner fra Haarmet Singh fant Kristoffer Zachariassen på bakerste stolpe, men ballen traff kun standfoten til den godt plasserte bergenseren.

Det var ikke ufortjent at det stod 0-1 til pause.

Utligning rett etter pause

Det tok imidlertid kun fem minutter av den andre omgangen før kvitteringen var et faktum. Haarmet Singh hamret til fra distanse, og kula gikk forbi den utmanøvrerte Brann-keeperen.

Scoringen virket å gi ny energi til hjemmelaget. Kristoffer Zachariassen kunne sendt laget i ledelsen da han fintet seg vei i feltet, men Sahin-Radlinger stoppet skuddet på mesterlig vis. Mikkel Agger burde også fått bedre treff på det presise innlegget til Harmeet Singh.

Det ble skapt farligheter i den andre enden av banen også. Koomsons utsøkte innlegg fant Kristiansen på bakerste stolpe. Volleyskuddet var godt, men Aslak Falch hentet frem sin tredje beinparade for kvelden. Tre minutter senere byttet Kristiansen og Koomson roller. Sistnevntes avslutning gikk en halv desimeter til side for stolpen.

Den andre halvdelen av kampen var langt mer åpen og sjanserik. Joachim Thomassen var nær ved å skru et hjørnespark rett i mål, og Joonas Tamms retur ble blokkert i siste liten. Sarpingene ropte også på hands inne i Branns 16-meter, men fikk ikke straffespark.

Straffespark ble avgjørende

Straffe fikk derimot Brann, da Ole Jørgen Halvorsen rev en motspiller i bakken. Wormgoors 11-meter var en perle. Dermed stod det 1-2 med ti minutter igjen av ordinær tid!

Trenerteamet, som allerede hadde satt inn Ronnie Schwartz, byttet umiddelbart innpå både Tobias Heintz og Kristoffer Larsen, i håp om en ny utligning.

Den første innbytteren fikk en gyllen mulighet til å redde ett poeng for hjemmelaget. Det hadde vært mange straffesituasjoner, og dommer følte seg kanskje tvunget til å blåse da Thomassen sank mot jordens overflate. Schwartz skeive tilløp ble fulgt opp av et skudd som gikk et stykket til side for mål.