Sikker seier mot FFK

Sarpsborg 08 hadde få problemer med å beseire naboene fra Plankebyen.

Etter et åpningskvarter der begge lag hadde en del ball, var det Sarpsborg 08 som tok fullstendig over i perioden etter. Med flere brudd høyt i banen, spilte de blåhvite seg fram til to-tre brukbare muligheter og i det 25. minutt satt den første scoringen.

Kjøp sesongkort her!

Matti Lund Nielsen plukket opp en svak pasning og tredde kula videre til Ole Jørgen Halvorsen som fra skrått hold bredsidet ballen helt ned i venstre hjørne. Ti minutter senere doblet Sarpsborg 08 ledelsen. Denne gang var det makkeren på høyresiden, Jon-Helge Tveita, som etter et skuddforsøk fra Lindseth med påfølgende retur, fikk avslutte til 2-0.

God Falch i 08-buret

FFK hadde også to-tre gode sjanser før sidebytte, men en god Aslak Falch hindret scoring.

Til sidebytte valgte Geir Bakke og Tom Freddy Aune å bytte ut åtte av de elleve som startet kampen - dog uten at det svekket Sarpsborg nevneverdig. De første ti-tolv minuttene hadde sarpespillerne ballen nært sammenhengende hele veien. Det var derfor ikke ufortjent at Alexander Ruud Tveter økte til 3-0 i det 60. minutt etter et flott Lars-Jørgen Salvesen-innlegg.

Sarpsborg 08 styrte kraftig fram til 75 spilte minutter, mens FFK var mer med i banespillet det siste kvarteret - dog uten uttelling.

Kampen endte 3-0 til Sarpsborg 08.