Siste spissbrikke på plass

Alexander Ruud Tveter er Sarpsborg 08s siste spissignering for 2018-sesongen.

- Jeg er en stor, sterk spiss som er god til å holde på ballen. Så har jeg en bra venstrefot, sier 26-åringen.

Follo-gutten, med fortid i blant annet Fredrikstad og Halmstad, har skrevet under en toårskontrakt med Sarpsborg 08.

Herjet i OBOS og Superettan

- I Alexander får vi inn en sulten spiss med et høyt toppnivå. Han herjet i Superettan i 2016, men hadde et litt tyngre 2017. Vi er likevel trygge på at Alexander vil gjøre en viktig jobb for oss, sier sportssjef Thomas Berntsen, som har sett Ruud Tveter i aksjon flere ganger.

Annonse:
- I 2016 og 2017 kjørte vi til Halmstad flere ganger for egenhendig å se ham i aksjon. Vi var giret allerede da, men det lot seg ikke løse. I tillegg har Tom Freddy hatt ham som spiller før og kjenner personen godt. Det er hel ved med gode holdninger og få skader. Han vil passe fint inn hos oss, utdyper han.

26-åringen var en del av Follo-laget som begeistret hele fotball-Norge i perioden 2010-2015. Utenom et FFK-opphold i 2011 og 2012, leverte kraftspissen tosifret antall scoringer i samtlige OBOS-liga-sesonger. I 2016 leverte han 21 målpoeng for Halmstad i Superettan - 13 mål og 8 assist.

- Jeg hadde lyst å komme hjem til Norge igjen etter to år i Sverige. Når denne muligheten dukket opp, så var det veldig spennende. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det er veldig spennende å få være med på et lag som jeg føler det er veldig mye positivt med, sier Ruud Tveter.

Strålende fornøyd med spissettingen

- Alle som har sett Ruud Tveter i aksjon vet hva han har i seg. Det er en kraftpakke av en spiss. Alexander er sterk, rask og et beryktet venstrebein, sier Berntsen.

Som nå er veldig fornøyd med spissettingen.

- Mye av grunnen til at vi har tatt de stegene vi har, skyldes en veldig god treningshverdag. Med Ronnie Schwartz, Mikkel Agger, Patrick Mortensen, Kachi og Alexander Ruud Tveter i tillegg til lovende Johan Olstad, er vi sikret kontinuitet og høy kvalitet hver eneste dag. Det vil utvikle oss.

Alexander Ruud Tveter har sin første økt med Sarpsborg 08 torsdag formiddag.


Annonse fra Eliteserien: