Berntsen

Slik blir overgangsvinduet for Sarpsborg 08

Silly season er i gang. Vi har tatt en prat med sportssjef Thomas Berntsen om det kommende overgangsvinduet.

- Vi mister noen solide spillere, samtidig har vi en ganske solid kontinuitet. Det er mange av de som startet på Lerkendal som starter kamper for oss til året og. Det er snaue fem måneder til seriestart, så vi kommer til å skynde oss sakte, men at det kommer fem til syv spillere inn gjør det nok. Det blir noen utviklingsspillere som kommer til å bli toppspillere, så må vi legge press på oss selv og få to-tre store navn inn her, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Foreløpig er det klart at Jørgen Horn, Ole Jørgen Halvorsen, Guillermo Molins og Anton Salétros ikke blir å finne i klubben neste år, mens Peter Reinhardsen er klar fra Start. 

- Bouba Konté og Gustav Mogensen skal sammen med Reinhardsen konkurrere om plasser på laget. Dette er spillere som kommer til å bli bedre og bedre. Det er det vi har vært gode på - at folk tar steg hos oss eller kommer hit og re-starter litt, sier Berntsen.

Jobber med å beholde Heintz

- Skal man erstatte Anton Salétros?

- Vi er ganske godt forspent der, men at det kommer inn én til to midtbanespillere er ganske sannsynlig. Å erstatte Anton blir vrient, men vi skal prøve å gjøre det, sier Berntsen.

Se hele intervjuet med Berntsen her:

Som også kan røpe at klubben jobber med Tobias Heintz, Anders Hagelskjær og Gustav Engvall.

- Opsjonen på Tobias har vi til 31.12. Den er ikke verdt så mye om ikke spilleren har lyst til å skrive under, men klubben har lyst til å innløse den opsjonen, men det handler selvsagt om å bli enig med Tobias også. 

- Vi har lyst til å beholde begge (Hagelskjær/Engvall) og jobber også med det. Opsjonen på Anders er veldig, veldig høy, men på Gustav styrer ikke vi så mye. Vil Mechelen ha ham og Engvall vil bli der, så blir han der, men det blir viktig med tålmodighet utover.

Er i dialog med spillere

Berntsen kan også fortelle at man allerede er i dialog med enkelte spillere. Han håper å kunne presentere noe på denne siden av året.

- Det overrasker meg mye om det ikke skjer noe med troppen i desember. Selvom julefreden senker seg bra om et par uker her, så vil det jobbes kontinuerlig med dette. Det overrasker meg om det ikke skjer noe i desember.

- Har vi økonomi til å kjøpe fri spillere?

- Rammene vi har fått nå har vi ikke store muligheter for kjøp. Skal vi det, må vi løse det med noe ekstraordinært. Enten eksternt eller ved salg. Det er ikke veldig stort rom, men vi er vant til å jobbe med de rammene vi har. Det skal vi klare ganske bra nå.

Annonse fra Eliteserien: