Slo tilbake etter tung baklengs

Sarpsborg 08 leverte en god prestasjon mot Tromsø, men måtte nøye seg med ett poeng.

Sarpsborg 08 gikk ut i hundre og presset Tromsø langt bak på egen halvdel fra første spark på ballen. Allerede i andre spilleminutt ble det produsert en brukbar mulighet. Anders Hagelskjær fikk tid på 15 meter i etterdønningene av en corner. Treffet var hardt, langs bakken, men Haugaard i TIL-buret reddet godt.

De blåhvite fortsatte å trykke TIL og skapte flere halvmuligheter. De første 25 minuttene dreide egentlig alt seg om Sarpsborg 08 offensivt og et godt Tromsø defensivt.

Tobias Heintz var midtveis i omgangen frampå og testet skuddfoten, men ballen gikk utenfor. Etter 35 minutter hadde Gustav Engvall en stor sjanse. Headingen fra åtte-ni meter skle av og gikk utenfor, mens det var Haugaard i Tromsø-målet som virkelig sto fram noen minutter senere.

Mikkel Maigaard hamret til fra 18 meter og fikk kanontreff. Helt oppe i vinkelen lå Tromsø-keeperen og reddet vakkert.

Offensive også etter pause

Sarpsborg 08 fortsatte som de avsluttet før pause. Sarpingene hadde i løpet av omgangens første ti minutter skapt tre gode muligheter ved Heintz, Halvorsen og Ødegård. Den største av dem ved Halvorsen. Soltvedt vred spillet fint over mot sin backmakker som kom seg fri inn foran mål. Haugaard i Tromsø-målet kom ut, gjorde seg sterk og hindret nettsus.

Nettsus ble det imidlertid etter en times spill. Tromsø satte ballen i mål, men scoringen ble annullert for offside.

Slo tilbake etter baklengs

Fullstendig mot spillets gang var det gjestene som tok ledelsen. Eric Kitolano ble vakkert spilt fri alene i bakrom. Alene med Kristiansen var han iskald og chippet flott inn 0-1.

Fra siden gjorde Stefan Billborn umiddelbart grep. Inn med spissene Opseth, Molins og Skålevik.

Det tok ikke lang tid før treneren fikk uttelling. Salétros fant Opseth foran mål. Spissen knuste sin oppasser i lufta og headet inn utligningen.

Sarpsborg 08 kjørte på for ytterligere scoringer og spilte seg fram til flere brukbare muligheter. Tromsø brant også en svær, men kampen endte i poengdeling.