Snudde til seier i Skien

Scoringer av Nicolai Næss og Alexander Jakobsen sikret Sarpsborg 08 seier i Skien.

Den første treningskampen siden koronapandemien inntraff ble spilt i Skien på Skagerak Arena. Mye tyder også på at Sarpsborg 08 har brukt det nevnte koronaoppholdet godt.

5-1 i sjanser før pause

For selvom det var Odd som tok ledelsen 1-0 ved Kachi etter ni minutter, var det Sarpsborg 08 som produserte sjansene før pause. Den størte hadde Jørgen Strand Larsen, men spissen ble stoppet.

Målscorerne Alexander Jakobsen og Nicolai Næss i bussen på vei hjem fra Skien. (Foto: Aslak Falch)

Likevel var det mye positivt å ta med seg fra de første 45 minuttene - en omgang Sarpsborg 08 skapte fem sjanser mot Odds ene.

Før kampen ønsket ikke Sarpsborg 08 å ta sjanser. Derfor ble både Utvik, Kvile, Ofkir, Ruud Tveter, Vetti, Mos og Azofeifa hjemme i Sarpsborg. Jørgen Horn er i bedring, men ennå ikke kampklar.

Andreomgangen startet svakere sett med sarpeøyne. Odd kom seg til to store muligheter for å doble ledelsen, den ene massiv, men Falch hindret nettsus med en flott redning.

Snudde på tampen

Odd var best de første 20 minuttene etter pause, men etter et spilleopphold og vanningspause, var det igjen Sarpsborg 08 som tok over taktpinnen.

De for ettermiddagen burgunder og sennepsgule radet opp et par fete muligheter før utligningen omsider kom. En corner fra Anton Salétros ble satt i mål av Nicolai Næss. En fullt fortjent utligning.

Med fem minutter igjen å spille radet Sarpsborg 08 opp et flott angrep. Det endte med at en Odd-spiller sendte Steffen Lie Skålevik i bakken. Straffe. Den ble satt i nota av Alexander Jakobsen som med det sikret Sarpsborg 08 2-1-seier - en fortjent som sådan etter 10-5 i sjanser.