Snudde til seier mot Vålerenga

Rashad Muhammed ble matchvinner seks minutter på overtid!

Vålerenga tok ledelsen midtveis i andre omgang, men Sarpsborg 08 snudde 0-1 til 2-1-seier. Målmaskinen Jonathan Lindseth og selveste Rashad Muhammed var målscorerne.

Målløs førsteomgang

Oppgjørets første målsjanse kom etter fem minutter. De blåhvite kom på en fin overgang, som resulterte i at Anton Salètros skjøt en liten meter over mål fra god posisjon. Det var for øvrig et rolig åpningskvarter, men så fikk vertene en dobbeltsjanse mens det var kaotiske tilstander i feltet. Både Salètros og Lindseth fyrte, men ingen av dem traff mellom stengene.

Etter dette. fulgte en lengre sjansefattig periode, før Vålerenga fikk to store muligheter. Først fant Layouni Kjartansson med et innlegg, og den gamle storscoreren headet i stolpen. Kort tid senere kom gjestene til flere avslutninger i og rundt 16-meteren, men de blåhvite ofret seg med helhjertede blokkeringer, blant annet to ganger ved Dario Canadjija.

Pauseresultatet var 0-0.

Se høydepunktene fra kampen her:

Vålerenga hadde hatt initiativet i slutten av den første omgangen, Sarpsborg 08 hadde det i starten av den andre. Salètros hadde et skudd like utenfor stolpen få minutter etter hvilen.

Rashad fullførte comebacket

Det var likevel oslolaget som skulle få kampens første scoring, med kombinasjonen som nesten ga nettkjenning i første omgang, nemlig Layouni og Kjartansson. Langs gresset gikk det enda bedre enn i lufta. Kjartansson trillet inn en presis markkryper fra kanten.

Heldigvis tok det ikke mange minuttene før hjemmelaget var ajour. Spilleren som brakte balanse i regnskapet var - selvfølgelig - Jonathan Lindseth. Hattrick-helten fra Kristiansund-kampen kranglet inn utligningen etter klabb og babb i feltet i kjølvannet av et frispark fra Mikkel Maigaard.

Kvitteringsmålet kom så sent som i det 81. minutt, men denne kampen var langt fra ferdigspilt. Flere skader gjorde at det ble lagt til hele åtte minutter. Seks minutter inn i overtiden, dukket innbytter Rashad Muhammed opp og satt inn vinnermålet.

Franskmannen, som har vært ute i kulden lenge, vant ballen høyt i banen, satt fart mot kassa, og plasserte ballen i det nærmeste hjørnet.

Stadionpublikummet var i ekstase over comebacket - både til Rashad og til Sarpsborg 08, som snudde 0-1 til 2-1 med to sene scoringer. Med to tre-poengere på rad, har sarpingene fått litt pusterom til kvalifiseringsstreken.