Solid seier på Stadion

Sarpsborg 08 leverte en god forestilling i 2-0-seieren mot Mjøndalen.

Annonse:

En tidlig scoring fikk kampen inn i rett spor for de blåhvite. Herfra så man seg ikke tilbake, men fortsatte med både offensivt finspill og god defensiv kontroll kampen ut.

Scoring etter fem minutter

Hjemmelaget fikk en perfekt start på kampen, med en straffescoring i det femte spilleminutt. Straffesparket ble tildelt da Tobias Heintz gikk i bakken etter å ha blitt flikket igjennom av Alexander Ruud Tveter. Mos sendte keeper feil vei og ballen i nettet fra 11-metersmerket.

Abdellaoue fikk to sjanser til å bli to-målscorer kort tid senere. Det første forsøket ble blokkert, og på det andre hentet Makani frem en god redning. Sisteskansen hadde derimot ikke hatt sjans på skuddet til Tobias Heintz, men ballen duppet like over tverrligger.

Vertene fortsatte å styre begivenhetene på eget gress. De blåhvite hadde flere gode kombinasjoner og innlegg i boks. Drøyt midtveis i omgangen var Ole Jørgen Halvorsen nær nettkjenning, da skuddet hans gikk via en Mjøndalen-forsvarer og centimetre over målet til den utspilte keeperen.

Så var det Jonathan Lindseth sin tur til å teste skuddfoten mot gamle lagkamerater. Midtbanespilleren broderte seg vei på et langt raid og fyrte like utenfor den venstre stolpen.

Doblet rett før pause

Mjøndalen hadde vært usedvanlig tamme i nesten en hel omgang, men all den tid det kun stod 1-0 på tavla, var for eksempel en dødballscoring alt hardhausene i brunt trengte for å komme ajour. Kort tid før pause tok man imidlertid stor risiko i håp om å skape en mulighet. Sarpsborg 08 brøt og satt full fart mot et mostanderlag i ubalanse. Ballen gikk kjapt fra Soltvedt til Lindseth og videre inn i feltet. Der stod blåhvite spillere i kø, men ikke veien for hverandre, og på bakerste stolpe bredsidet Ole Jørgen Halvorsen ballen i garnet.

Det stod fullt fortjent 2-0 til pause.

Noen minutter etter sidebyttet fortsatte det å florere godt kombinasjonsspill mellom de blåhvite. Hjemmepublikummet kunne blant annet glede seg over en rekke lekre veggspill mellom Joachim Soltvedt og Tobias Heintz. Omgangens første store scoringssjanse lot imidlertid vente på seg.

Viktigst var det likevel at 08 hadde få problemer med den velkjente øvelsen "å ri av det første kvarteret". Angrep virket nå å være det beste forsvar i så måte. I de få tilfellene hvor det var tilløp til ubalanse, kom 11 spillere seg lynrakst på riktig side og roet ned tempoet. Tobias Heintz kunne nærmest avgjort kampen med en 3-0-scoring, men Macani reddet mesterlig avslutningen fra kloss hold.

I stedet for en avgjørelse, fikk Mjøndalen vedvarende trykk i og rundt vertenes 16-meter for første gang i kampen. Det dødballsterke laget fikk fire cornere på løpende bånd, og kom gradvis nærmere scoring.

Gjestenes stormoffensiv ble vel å merke straks nøytralisert, og vi gikk inn i en mindre begivenhetsrik periode av kampen. Trenerteamet gjorde flere defensive bytter: Adeotti for Mos, Horn erstattet Soltvedt og Bojang kom inn for Heintz.

Fem minutter før slutt fikk omsider Mjøndalen er en stor målsjanse. Den var kolossal. Thorhalsson fikk skyte med bredsiden inne i boksen, men skuddet ble heldigvis blokkert.

Dermed holdt Sarpsborg 08 nullen for andre kamp på rad og innkasserte tre nye poeng.