Speideren anbefaler - runde 1

Trenger du tips til hvordan du kommer godt i gang med Eliteserien Fantasy 2024? Her kommer speiderens anbefalinger.

Annonse:

I denne artikkelen får du tips til spillere som er fine å ha fra runde 1 til runde 3. I den tredje serierunden spiller Brann, Molde og HamKam og Odd to kamper. Det er noe man bør ta hensyn til når man setter en 15-mannstropp i Eliteserien Fantasy til serieåpningen.

Se også videoen nedenfor hvor vår offisielle speider i Eliteserien Fantasy forteller hvordan du setter opp lag.

[youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=eXcmtgbInZg&t=4s" _document="__macroDocument1"/]

Har du fått med deg at det er tidenes premierush i årets Eliteserien Fantasy? Bare ved å registrere lag så er du med i trekningen av en tur for to til EM. Inviter med dine venner og kanskje det er nettopp dere som stikker av med turen. Les mer om dette her.

Tenk frem til runde 3

I Eliteserien Fantasy har vi tre chips tilgjengelig. Det er:

  • Rik Onkel
  • Spissrush
  • To Kapteiner

Jeg anbefaler at man setter opp laget sitt i runde 1 med en plan om å spille spissrush i runde tre. Med spissrush får du doblet poengsum på alle dine tre angripere den runden du aktiverer chipen.

Jeg anbefaler at man har 5-6 spillere fra Brann og Molde i fantasy-laget i runde 3. Skader  suspensjoner kan skje, de to gratisbyttene vi får frem t.o.m. runde 3 kan komme godt til nytte. Min anbefaling er å starte med 5 eller 6 spillere totalt fra Brann og Molde.

Se også:

[youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=YjOsCUgtOzs" _document="__macroDocument3"/]

Marcus Sandberg (4,5m)

Svensken er et klart førstevalg mellom stengene for HamKam. Han er en av flere gode keeperevalg man gå for fra start. HamKam har sett solide ut i oppkjøringen. HamKam møter både Rosenborg og Brann i runde 3. 

Joachim Soltvedt (7,0m)

Venstrebacken hadde hele 12 målpoeng i Eliteserien 2023.

I år tar han dødballer og straffespark. Brann møter Viking og HamKam i runde 3.

Martin Linnes (6,5)

32-åringen tar fatt på en ny sesong som høyre vingback for Molde. Han spilte 90 minutter i generalprøven mot Bodø/Glimt som de vant 5-3 i Bodø.
Molde har et flott kampprogram de første tre rundene. Hvis vingbacken på andre siden, Kristoffer Haugen (7,0m), blir meldt klar til kamp mot Strømsgodset, er det også et godt valg.

Sverre Nypan (6,5m)

Rosenborg har levert varierende prestasjoner i vinter, og hatt utfordringer med å få spilt inn en førsteellever pga. mange skader i troppen.

Likevel mener jeg at supertalentet til RBK er et godt valg - spesielt hvis det rapporteres at han skal starte som spiss mot Sandefjord i første runde. 17-åringen leverte tre målpoeng på én omgang som spiss i en treningskamp mot Tromsø i vinter.

Henrik Skogvold (6,5m)

I fjor spilte 19-åringen mye spiss i høstsesongen. Men i år virker han fast i laget på venstrekanten. Han har vist frem sin gjennombruddskraft og fart i vinter og vært banens beste i et par kamper. Lillestrøm møter Kristiansund i første runde.

Emil Kornvig (6,0m)

Dansken som kom fra Serie B før årets sesong virker nå å være inne i laget til Horneland etter å ha spilt 90 minutter i noen kamper på rad inn mot seriestart. Kornvig har fyrt av langskudd, og kommer inn i boks fra sin indreløperposisjon når Brann angriper på venstresiden. Jeg hadde ikke anbefalt den storvokste dansken hvis det ikke var for “dobbelen” i runde 3, men til kun 6,0 millioner virker han å være et fint lodd å ta.

Jens Petter Hauge (11,5m)

Jeg mener Jens Petter Hauge er det beste kapteinsemnet i Bodø/Glimt. Glimt har scoret 28 mål mer enn Molde i løpet av 2022- og 2023-sesongen. JP Hauge er en kapteinskandidat i begge de to første rundene. Men vil du kapteine noen andre i runde 1 og 2 så er kanskje 11,5 millioner litt for mye å betale.

Zlatko Tripic (10,5m)

Følger du mine spiss-tips så har man nok råd til Hauge eller Tripic. Ikke begge to. Det er omtrent dødt løp mellom slik jeg ser det, så her får man kjenne på magefølelsen. Tripic er Vikings kaptein og hærfører. Han tar dødballer og straffespark. Jeg forventer en sjanserik affære på SR-Bank Arena når de tar i mot Sarpsborg 08 i runde 1. Kapteinskandidat i runde 1!

Gjenopplev alle 13 målene til Tripic fra 2023 her.

Bård Finne (11,5m)

Brann og Finne er ikke like gode nå som de var på samme tidspunkt i fjor. Relasjonene sitter ikke like godt, og de merker fraværet av skadede Felix Horn Myhre. De er likevel et veldig godt lag, og Bård Finne er klink inne i mitt lag. Han leverte 31 målpoeng i fjor, og er selvskreven på “spissrush” i runde 3.Se alle målene og involveringene til Bård Finne i 23-sesongen her. 

Fredrik Gulbrandsen (11,0m)

31-åringen har ikke kommet tilbake til Eliteserien for å slappe av!

Han har regelrett herjet i Europa for Molde og kontret motstanderlag i senk. Mye tyder på at han tar straffer for Molde. Forventet kampbildet mot Godset i runde 1, og HamKam i runde 2 er kanskje ikke helt optimalt for ham da jeg tror Molde vil spille mye mot to lavtliggende lag med 5-backslinje. Men han er klink i mitt lag, og han er en god kapteinskandidat i første runde. Selvskreven spiss-rekka i runde 3.

Den siste spissplassen

Den er ganske åpen. HamKam og Odd har som nevnt to kamper i runde 3. Pål Alexander Kirkevold (6,0m) og Torgeir Børven (7,5m) er naturlig å se til. Kirkevold og HamKam spiller borte mot Brann og Rosenborg i runde 3. Tøffe kamper. Men han er billig, klink i laget og etter alt å dømme på straffespark. Odd møter Sandefjord hjemme, og Molde borte. Bedre kamper på papiret, men Odd har ikke sett ut som et godt Eliteserie-lag i vinter. Børvens scoringshistorikk i sine tidligere perioder i Skien, er bra. Så er spørsmålet om han og Odd kan heve seg fra det de har vist i vinter.

Lars-Jørgen Salvesen (8,5m)

“Salve” har sett veldig bra ut i vinter. Viking møter Glimt og Brann i runde 2 og 3, som er ganske tøffe kamper, men i runde 1 møter de Sarpsborg. Her har han veldig gode muligheter til å score.

Thomas Lehne Olsen (10,0m)

TLO er i år “alenespiss” på topp for “Fugla”. Han spiller stort sett 90 minutter og tar straffer. Lillestrøm har to fine kamper i starten før de møter Glimt på hjemmebane i runde 3. Kapteinskandidat i runde 1 mot KBK!Jeg anbefaler å ha Gulbrandsen og Finne inne fra start. Man kan ta seg råd til én dyr spiller til Jens Petter Hauge, Albert Grønbæk, Zlatko Tripic og Thomas Lehne Olsen er i mine øyne ganske jevngode valg så her får du lytte til din magefølelse!

Direktesending på YouTube

Fra kl. 16:30 til byttefrist 17:55 på søndag har Amin Askar og Dagfinn livesending på sin YouTube-kanal “To Kapteiner”. Der får du de aller siste Fantasy-nyhetene før sesongen sparkes i gang, også svarer de på spørsmål fra seerne.

Følg Eliteserien Fantasy på Twitter: @OffisiellESF

Får du ikke nok av Eliteserien Fantasy?

Du finner alltid oppdatert info her på Eliteseriens hjemmeside. I tillegg anbefaler vi Podcasten To Kapteiner med Amin Askar og vår offisielle speider, Dagfinn Thon. 
 

Lykke til med serierunde 1!

 

Annonse fra Eliteserien: