Stefan Billborn er klar for Sarpsborg 08

Han kommer til Sarpsborg med allsvensk scoringsrekord i 2019 og cupgull i 2021 med Hammarby. Stefan Billborn er Sarpsborg 08s nye hovedtrener.

- Sarpsborg 08 får en trener som står for en positiv fotball og en mann som vil ha et stort engasjement for klubben. Jeg vil spille en fotball som jeg selv synes er morsom å se på, sier Stefan Billborn.

Han ledet et Bajen som satte allsvensk scoringsrekord med 75 mål på 30 kamper i 2019 og tok bronse samme år. Så sent som i 2021 skrev Billborn seg inn i historiebøkene da han sikret cupgull med Hammarby - klubbens andre tittel gjennom tidene. Troen på egne ferdigheter og offensiv fotball var viktig i nettopp det arbeidet. Det vil han ta med seg til Sarpsborg, hvor han har signert en kontrakt ut 2024-sesongen.

UNDERSKRIFTEN: Billborn skrev under rett før pressekonferansen.
UNDERSKRIFTEN: Billborn skrev under rett før pressekonferansen.

- Så er det selvfølgelig slik at det er motstandere der ute som gjør det vanskelig, men jeg vil at vi skal stå for en fotball der vi først og fremst tror på og dyrker våre egne ferdigheter. Jeg ønsker at vi skal eie vår egen framgang og lykkes med det vi foretar oss, utdyper han.

Takket nei til andre klubber

Jobben med å ansette ny Sarpsborg 08-trener har pågått over flere måneder. Flere intervjurunder gjorde også at svensken fikk tilbud om jobb i andre klubber - tilbud han blankt avfeide for å gå all inn på å lande jobben i Olavs by.

- Det stemmer. Jeg har fått noen andre tilbud også, men det var noe ved Sarpsborg som pirret meg ekstra. Jeg takket også nei til en annen klubb tidlig i prosessen. Det er jo en risk å ta, men jeg ønsket veldig dette, sier Billborn.

- Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Thomas, Bjørge og klubben for øvrig. Da blir man også ekstra interessert. Og uansett hvordan dette går i det lange løp, vet jeg at dette kommer til å utvikle meg som menneske. Jeg har bodd i Stockholm hele livet, men gleder meg veldig til å bli kjent med nye mennesker og en ny by og klubb. Jeg må steppe up, ta steg og utvikle meg. Det blir en ny liga og nye erfaringer. Det tvinger meg til å tenke litt nytt og utvikle meg.

Erfaring fra topp og bredde

Billborn kommer til Sarpsborg med erfaring fra både topp og bredde. I tillegg til å ha vært hovedtrener i Hammarby i 3,5 år, er 49-åringen kjent for å ha vært med på å fostre fram flere Sveriges aller største talenter gjennom sitt arbeid som akademitrener og senere manager i Brommapojkarna.

Annonse:
- Den miksen synes vi er ekstremt spennende. Stefan er en fotballmann til fingerspissene. En mann som vet å jobbe med individene, men også laget kollektivt. At han har miksen av å jobbe med talenter fra Brommapojkarna-tiden, men også erfaringen fra å lede en storklubb som Hammarby med suksess, tror vi vil kle Sarpsborg 08 veldig godt. Han er allsidig og ekstremt dedikert i jobben sin, sier sportssjef Thomas Berntsen.

- Han er en høyt, høyt respektert trener som kan vise til toppresultater nylig. Det er en trener som står for en offensiv fotball med mye mål og trykk i spillet. Vi får en trener som ønsker å utvikle oss til å bli et lag som skal dominere kamper og underholde sarpepublikummet, sier Berntsen.

Annonse fra Eliteserien: