Stefan Johansen er klar for Sarpsborg 08

Den tidligere landslagskapteinen har signert en toårskontrakt med Sarpsborg 08.

Annonse:

A-landslagskaptein, 55 A-landskamper, 96 kamper med flagget på brystet. Årets spiller i norsk fotball, årets spiller i Celtic, skotsk cupmester, fire ganger skotsk seriemester, norgesmester, to Premier League-opprykk. QPR-kaptein, 12 Premier League- og 218 Championship-kamper. 

- Man har vært privilegert og hatt en fin karriere og opplevd mye internasjonalt og med landslaget. Det har vært en fin reise og jeg ser veldig fram til den videre reisen med Sarpsborg. Med det trenerteamet og den utviklingen klubben er i, tror jeg at jeg kan bidra til å utvikle enda videre, sier Stefan Johansen rett etter å ha signert papirene som gjør han til Sarpsborg 08-spiller ut 2025-sesongen.

Vil bidra med målpoeng og lederskap

CV-en er enorm. Vinnerskallen voldsom. Nå skal Stefan Johansen gjøre sitt for å bidra til at Sarpsborg 08 nærmer seg toppen av norsk fotball. 

SIGNATUREN PÅ PLASS: Stefan Johansen skriver under papirene som gjør han til Sarpsborg 08-spiller ut 2025.
SIGNATUREN PÅ PLASS: Stefan Johansen skriver under papirene som gjør han til Sarpsborg 08-spiller ut 2025.

- Man må bygge videre på det som allerede er her. Det er en ung spillergruppe hvor det kan være greit å få inn litt erfaring og bidra med diverse ting og enda bedre resultater enn tidligere. Noe nøyaktig målsetting er vanskelig å si, men personlig ser jeg bare fram til å gi alt hver eneste dag og bidra med min erfaring inn mot gruppa. 

- Jeg håper jeg skal bidra med både målpoeng og litt lederskap. Selvsagt skal man ikke ta for mye plass i en gruppe, men jeg håper å bidra med erfaring mot de yngre i gruppa så vi kan bli enda mer samlet. Det er hovedsaklig mine mål, sier han.

Øiestad: - Han vil gå foran

Bjørge Øiestad, leder av sportsutvalget i Sarpsborg 08, er fornøyd med å ha sikret seg Johansens signatur.

- Vi får inn en spiller med veldig god erfaring fra toppnivå. I en spillergruppe som allerede er veldig sterk, tror vi at rutinen og lederegenskapene Stefan besitter vil komme veldig godt med, spesielt inn mot våre yngste, sier Øiestad.

- Først og fremst har vi sikret oss en veldig god fotballspiller, men også en mann som vet å gå foran. Vi tror dette vil berike både klubben og spillergruppa vår på en veldig fin måte. Det bor målpoeng og lederskap som vi vet vi vil få glede av, utdyper Øiestad.

Saken fortsetter etter videointervjuet med Stefan Johansen:

Selv kommer Stefan Johansen senest fra spill i QPR hvor han var kaptein. Fotballformen er heller ikke langt unna.

- Jeg er i OK fysisk form, men det er fotballsharpnesen som må inn. Det er fem-seks uker til seriestart, og det er den lengste preseason jeg har hatt på mange år. Det er nok av tid. Jeg har allerede møtt en del av det fysiske teamet og det virker som vi har en god plan, sier han.

Rådførte seg med Berget

Dialogen mellom Sarpsborg 08 og Johansen startet for et par uker siden.

LAGKAMERATER: Jo Inge Berget og Stefan Johansen fra tiden sammen på det norske landslaget. (Foto: NTB Scanpix)
LAGKAMERATER: Jo Inge Berget og Stefan Johansen fra tiden sammen på det norske landslaget. (Foto: NTB Scanpix)

- Det har gått ganske radig de siste par ukene. Jeg har snakket med klubben og agentene har gjort sitt. Det har vært en ryddig prosess og jeg er superivrig på å komme i gang i en klubb som spiller en fotball jeg tror kan passe meg helt perfekt, sier han.

SESONGKORT: Kjøp sesongkort for 2024-sesongen her!

Og utdyper:

- Jeg tror det er viktig at man ikke er for naiv. Fotball er til syvende og sist en resultatbransje. Ja, man skal spille fin fotball, ja, man skal ha en plan, men man må også ha med seg at man skal ha mest mulig poeng og havne så høyt som mulig på tabellen. Det har jeg lært gjennom årene. Man skal ikke bli overkynisk, men hvorfor og hva er det som gjør at det blir tre poeng? Der tror jeg at jeg har litt å komme med.

På veien til Sarpsborg 08-kontrakt, har Johansen rådført seg mye med venn og tidligere Celtic- og Norge-lagkamerat Jo Inge Berget.

- Han har kun pratet fantastisk om alt. Fra de som jobber her, supporterne og trenerteamet. Det er en veldig jordnær klubb og en fin gjeng han stortrives i. Jeg har kjent ham siden ungdomslagene. Han kjenner jeg godt. Han er en ærlig fyr, så man får lyst til å komme når han snakker fint om klubben. Jeg ser fram til å komme i gang, sier midtbanespilleren.

Annonse fra Eliteserien: