I en ny, tøff batalje i Spania vant Sarpsborg 08 mot svensk motstand.

Som mot Hammarby ble det en kamp med mye energi, høy intensitet og tøft duellspill når AIK med sin generalprøve ventet i Marbella.

Der sjansene florerte mot Hammarby, ble kampen mot AIK preget av færre sjanser.

Drømmescoring

6 minutter ut i kampen fikk vi likevel servert et kremmerhus av en scoring. Jo Inge Berget vant ballen, fant Tibbling som la igjen til Niklas Sandberg. Fra 25 meter hamret han ballen i lengste kryss.

Sarpsborg 08 var best den første halvtimen og hadde en rekke flotte tendenser i det offensive spillet. Det ble dog med tendenser og noen halvsjanser.

AIK hadde på sin side to store sjanser på tampen, men avslutningene gikk henholdsvis utenfor og reddet av Anders Kristiansen.

Håndgemeng

Apropos energi. Med ti minutter igjen av omgangen smalt Jo Inge Berget og Milosevic sammen. Milosevic først med et tydelig tak mot halsen på Berget, som på sin side reagerte. Det gjorde en rekke spillere fra begge lag. Dommer roet gemyttene og delte ut hvert sitt gule kort til Berget og Milosevic.

Sarpsborg 08 gikk til pause med 1-0-ledelse.

Halvveis gjorde Sarpsborg 08 fem bytter. AIK sto på sin side høyere og fikk en del gunstige brudd høyt i banen. Heldigvis for Sarpsborg ble det jobbet godt defensivt og de blåhvite fikk rensket unna.

I det 66. minutt kom Sarpsborg 08 til en stor sjanse. Innbytter Ørjasæter fant Tibbling som avsluttet like utenfor. Minuttet etter var Ørjasæter frampå. Han dro seg inn fra venstre og avsluttet rapt, men keeper reddet godt.

Meister med scoring

Knappe 80 minutter ut i kampen skulle Sarpsborg 08 doble ledelsen. Henrik Meister fikk ballen 30 meter fra mål og klinket til - 2-0!

Sondre Ørjasæter viste seg fram på ny like etter da han kjørte Anton Salétros trill rundt. Ballen endte hos Tibbling som avsluttet like over.

Med få minutter igjen å spille trodde Sarpsborg 08 de hadde økt til 3-0. Ørjasæters innsvinger ble forlenget i mål, men assistentdommer vinket for offside.