Sterk seier mot god motstand i Spania

Simon Tibbling og Kristian Fardal Opseth scoret målene som sikret 2-0-seier mot Jeonbuk.

Sarpsborg 08 fikk virkelig brynet seg mot god motstand da sørkoreanske Jeonbuk sto på motsatt banehalvdel til treningskamp i Marbella.

Før kamp var Stefan Billborn og Joachim Björklund ute etter noen få, men klare ting - aggressivitet, intensitet og evnen til å våge med ball i beina.

Og trenerne fikk raskt svar. Allerede før minuttet var spilt kom Victor Torp til en stor mulighet etter flotte kombinasjoner offensivt. Skuddet fra 17 meter gikk like over.

Førsteomgangen var jevnspilt på Dama de Noche. Det var høyt tempo, tøffe dueller og intenst. Sarpsborg 08-spillerne la ned haugevis av meter, det samme gjorde Jeonbuk. Det ble i det store bildet ikke skapt så mye før sidebytte og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Offensive fra start

- Dere må gi jernet hele veien her nå! Orker dere ikke mer etter 70 minutter, tar vi dere heller av. Vi skal gjennomføre en god prestasjon her.

Joachim Björklund manet spillerne til å opprettholde et godt trøkk etter pause. Spillerne - de responderte og tok raskt tak i taktpinnen etter sidebytte. Det ble produsert flere gode sjanser. En for dagen frisk Simon Tibbling kom seg tidlig fri ute til venstre etter pause, men avslutningen gikk like utenfor mål.

Noen minutter senere fikk sarpingene en vanvittig dobbeltmulighet. Bjørn Inge Utvik fikk en avslutning fra fem-seks meter blokkert, men avfallsfrukten plukket Sander Christiansen opp. Han hamret til fra 17 meter, men en fenomenal redning av Jenbuks keeper hindret scoring.

Også Jeonbuk hadde noen giftige sjanser etter pause, men Sarpsborg 08 holdt unna.

To kjappe scoringer

Etter 84 minutter skulle det endelig bli nettsus i Spania. Simon Tibbling var våken og plukket opp en løs ball bak hos Jeonbuk. Alene med keeper scoret svensken sikkert til 1-0.

Tre minutter senere var nevnte Tibbling igjen involvert. Han kombinerte med Victor Torp og man fikk til slutt ballen inn i feltet. Der ventet Kristian Fardal Opseth som etter litt klabb og babb fikk satt ballen i mål.

2-0 og seier i treningsleirens første kamp. En bunnsolid prestasjon av Sarpsborg 08 som kommer ut av kampen med en god følelse.