Sterk seier til Sarpsborg 08

Sarpingene tok en ny hjemmeseier etter å ha slått Molde 2-1.

Lørdagskampen fra solfylte Sarpsborg var av det underholdende slaget. Hjemmelaget fikk de to første scoringene, men måtte man kjempe hardt for å stå igjen med alle tre poengene.

Lagene hadde èn stor mulighet hver i åpningskvarteret. Moldes Ulland Andersen headet like utenfor stolpen fra syv meter. Soltvedt fikk skyte fra sytten etter et høyt brudd fra Nicolai Næss, men det var ikke nok klem på skuddet til å true keeper nevneverdig. Samme Soltvedt hadde et fint løp i bakrom og kunne kommet alene med keeper, men han ble avvinket for noe som så ut til å være en tvilsom offside.

Vertene kom flere ganger rundt på venstrekanten, og fikk dyttet ballen inn i og rundt 16-meteren. Coulibaly kom til flere avslutninger fra rett utenfor boksen, men ingen av dem hadde den samme kvaliteten som mot Aalesund og Rosenborg.

08 fikk det viktige første målet

En halvtime inn i kampen gjorde marginer at de blåhvite tok ledelsen. Først hadde Haugen og Eikrem et veggspill som åpnet hele 08-forsvaret. Inne på blank kasse ventet Ulland Andersen, men der var også Aslak Falch med en vanvittig redning. Ikke mange sekundene senere kunne i stedet Jørgen Strand Larsen ta med seg ballen over hele banen. Den unge angriperen la ut på et raskt og teknisk velutført raid fra langt inne på egen halvdel, og stoppet ikke før han ble lagt i bakken i Moldes 16-meter. Akkurat som i forrige hjemmekamp fikset Strand Larsen straffe, og også denne gangen var Mos sikker fra krittmerket.

Fjorårets serievinner trykket på for utligning mot tampen av omgangen. De var ytterst nære å lykkes ved to anledninger - begge ganger etter rot i forsvaret. Først spilte man seg i trøbbel på egen halvdel og forårsaket en kontring i mot. Deretter gikk to spillere i samme duell og kræsjet med hverandre. Heldigvis gikk Ulland Andersens avslutning rett utenfor stolpen til en utrusende Falch, og keeperen fikk slengt seg over ballen da den endte i beina til James rett foran mål.

Det gikk et lettelsens sukk over stadion da dommer blåste for pause på stillingen 1-0.

Scoring til hvert av lagene etter pause

Det hadde vært avventende første ti minutter etter hvilen, men så kom det brått to scoringer. Vertene doblet til 2-0 da Ismaila Coulibaly fant Ole Jørgen Halvorsen på høyrekanten. Spiller nummer 7 dro seg innover og tok en innleggsfinte, før han hamret kula i nettet. Dessverre var ikke hjemmelaget to mål foran i mer enn tre minutter. Ulland Andersen fikk omsider scoringen sin, da han fikk stå umarkert og heade etter innlegg fra Aursnes.

På 2-0 kunne man ridd på en to-målsledelse og stresset stjernegalleriet til Molde. Reduseringen til 2-1 ga selvsagt økt tro på poeng for bortelaget og litt høyere skuldre på de blåhvite. To-målsledelsen kunne imidlertid blitt kjapt gjenerobret etter ny målgivende pasning fra Coulibaly, men Linde reddet skuddet til Strand Larsen. Sisteskansen reddet også skuddet til Næss fra god posisjon.

Det ble gjort flere endringer på begge lagene, noe som medførte nye spillertyper å forholde seg til. Hos Sarpsborg 08 fikk vi en ny debutant i tillegg til Mikael Dyrestam - nemlig Jordan Àdeoti. Bojang hadde også kommet inn for sarpingene. Gjestene, på sin side, gjorde et trippelbytte da de satt inn Knudtzon, Ohi og Hestad.

Det var et vedvarende trykk mot 08s mål og stor nerve i kampen, men faktisk ikke så mange store målsjanser. Farligst ble det da Aslak Falch feilbedømte en situasjon inne i feltet, men den ellers så gode målvakten ble ikke straffet.

Molde - som var ubesiret de første ni kampene - gikk dermed på sitt fjerde tap på de siste seks. Sarpsborg 08 tok en viktig seier, sin fjerde på de siste fem hjemmekampene. Dette gjorde at laget kan kose seg med en foreløpig plass på øvre halvdel av tabellen for første gang denne sesongen.