Sterkt resultat mot russisk toppserielag

Alexander Jakobsen assisterte, Mos omsatte. Sarpsborg 08 sikret seg 1-1 mot Orenburg i Spania.

Oppgjøret mot russiske Orenburg startet med et solid overtak i ballbesittelse fra russerne. De første åtte-ni minuttene styrte Orenburg det aller meste, dog uten å skape noe som helst.

Kjøp sesongkort for 2020 her!

Førsteomgangen ble i det store og hele en omgang der begge lag slet med å skape sjanser. Sarpsborg 08 hevet seg fra 20 minutter og ut, men ballbrudd i posisjoner der man hadde mulighet til å sette russerne under press, gjorde tendensene bedre enn sluttproduktet.

- De første ti er langt under pari, mens vi er gode de siste 25 minuttene. Det er enkle balltap når vi er gode posisjoner. Da blir det i periodevis slitsomt mot et så ballsikkert lag som Orenburg, sa sportssjef Thomas Berntsen om de første 45.

Som før pause startet Orenburg best etter sidebytte. I det 57. minutt fikk russerne frispark, men Mitov Nilsson reddet forsøket fra 20 meter.

Til tross for ikke å ha skapt voldsomt mye, var det ikke ufortjent at Orenburg tok ledelsen i det 67. minutt. Joel Famayeh steg til værs og stanget inn 1-0 etter et rabonainnlegg i forkant.

Jakobsen-assist i debuten

Sarpsborg 08 gjorde flere bytter. Inn kom blant annet nykommerne Soltvedt og Jakbosen. Sammen med Mos skulle de vise seg fram etter 83 minutter da Sarpsborg 08 utlignet.

Soltvedt og Jakobsen kombinerte vakkert, noe som sendte sistnevnte nydelig fri i mellomrommet. Nykommeren vendte opp, slo kula videre til Mos som alene med keeper chippet inn 1-1. En vakker scoring.

Sarpsborg 08 presset på for en avgjørende scoring på tampen. Både Soltvedt og Jakobsen var livlige, men det ble med forsøkene. Kampen endte 1-1. Et sterkt resultat mot et solid, russisk lag.